maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieQuick Boys sleept zege weg bij DOVO, moedig Spijkenisse ten onder tegen...

Quick Boys sleept zege weg bij DOVO, moedig Spijkenisse ten onder tegen Jong Volendam

Quick Boys lijkt de juiste vorm te pakken te hebben. De Katwijkers boekten de tweede zege op rij, ditmaal op bezoek bij DOVO. Spijkenisse zorgde opnieuw voor spektakel, maar hield er tegen Jong Volendam geen punten aan over: 3-4. ODIN ’59 had niet de vorm om Magreb ’90 te verslaan: 2-0.

DOVO – Quick Boys 1-2
Quick Boys kende een welkome start in Veenendaal, waar het al na een kleine tien minuten aan de leiding kwam door een afstandschot van Delano a Cohen: 0-1. Lang konden de Katwijkers niet van de voorsprong genieten, want slechts enkele minuten later kopte Nando Wormgoor uit een hoekschop de 1-1 binnen voor DOVO. De doelpuntrijke openingsfase leidde een open wedstrijd in, waarin Quincy Arends eigenlijk na een half uur de 2-1 had mogen maken.

Kort na de pauze kreeg Quick Boys een strafschop na een handsbal van Adil Mahdadi. Yordi Teijsse wist wel raad met het buitenkansje en zette de Katwijkers op voorsprong: 1-2. Quick Boys bleef zoeken naar een grotere marge, onder meer via een inzet van Reda Kharchouch, maar hij zag de bal via de keeper op de paal belandden. Omdat in de resterende speeltijd niet meer werd gescoord, boekte Quick Boys opnieuw een belangrijke zege en lijkt het haar ambities voor dit seizoen, ondanks een valse start tegen Jong FC Volendam, toch te kunnen nastreven.

Spijkenisse – Jong Volendam 3-4
Dat de ultraoffensieve speelwijze van Spijkenisse pakte in de eerste speelrondes uitstekend uit, maar de promovendus wist dat het daarmee ook defensief kwetsbaar zou kunnen zijn. Dat bleek wel in het duel tegen de beloften van FC Volendam. Enzo Stroo profiteerde al na vijf minuten door de buitenspelval te omzeilen: 0-1. Kay Tejan maakte daar een kwartiertje later 0-2 van, waarna het weer de beurt was aan Stroo om de 0-3 aan te tekenen. Echter ook met die stand bleef Spijkenisse gepassioneerd de aanval zoeken. Het leverde al snel de 3-1 op van Vincent Verbond. Diezelfde Verbond maakte twintig minuten voor tijd tevens de 2-3, waarna een stunt in de maak leek. FC Volendam liet het echter niet zover komen en bracht via Dylan Mertens de marge vlak voor tijd weer op twee: 2-4. Michael van Dommelen kopte in blessuretijd nog wel de 3-4 binnen, maar dat kon het verlies niet meer goedmaken.

Magreb ’90 – ODIN ’59 2-0
Met een klein beetje vertraging vanwege een onweersbui ontstond een duel met kansen voor beide doelen. Het was echter Magreb ’90 dat na een klein half uur op voorsprong kwam via Anthony Berenstein. In de slotfase van de eerste helft kreeg ODIN goede kansen op de gelijkmaker via Nigel Hardenberg, maar hij miste. Na de pauze besliste Mohamed Talih na een klein uur spelen de wedstrijd door de buitenspelval te omzeilen en vakkundig af te werken. ODIN probeerde het nog wel, maar was te slordig in de afwerking om wat terug te doen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD