zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieQuick Boys maakt tegen ONS Sneek korte metten met de spanning

Quick Boys maakt tegen ONS Sneek korte metten met de spanning

Een aantal weken nadat een bomvol Nieuw Zuid de overwinning op Noordwijk vierde en het geloof in een eventueel kampioenschap weer helemaal terugbracht, is de sfeer tijdens de laatste speelronde een heel andere. Quick Boys kan mogelijk overal naast grijpen, een mogelijk rampscenario dreigt. Omdat de Blauw Witten tegen ONS Sneek zichzelf deels herpakten, werden de zenuwen over dat rampscenario heel snel de kop in gedrukt. Bij rust kon dat scenario ergens diep in een la worden opgeborgen en wist Quick Boys zeker dat er via de nacompetitie nog een kans op promotie naar de Tweede Divisie komt.

Na een eerste helft waarin Quick Boys zichzelf met een 2-0 voorsprong eigenlijk te kort had gedaan op het scorebord en concurrent DVS ’33 met een 0-2 achterstand ging rusten, kon Nieuw Zuid rustig ademhalen en zich opmaken voor het toetje. ,,Gelukkig doen we nog mee,” was de conclusie van trainer Erik Assink in zijn nabeschouwing bij voetbal247.nl.
,,Er stond wel een stukje lading op, dat voelen de jongens ook,” omschrijft Assink de sfeer voorafgaand aan het laatste thuisduel in de reguliere competitie. Die lading leek vooral gevoeld te worden door de voorste linie. Maar waar het trio Tejan/Kaars/de Kruijs hun meerdere moest erkennen in keeper Justin van Dam, wisten Chima Bosman (profiteerde van een mislukte buitenspelval) en Tim Bloemendaal de jonge goalie van de bezoekers wel te passeren. ,,Maar we hadden met de rust er misschien al vier of vijf kunnen maken,” vond Assink.

Niettemin was de spanning er na 45 minuten wel af. Dat resulteerde in een tweede helft, waarin het allemaal niet zo nodig meer hoefde. ,,Dan krijgen we in de tweede helft weer een hele fase, waarin we het allemaal weer veel te gemakkelijk gaan doen. Dan zijn de passes onzuiver, verdwijnen er ballen zomaar over de zijlijn,” is Assink kritisch op zijn ploeg. Het resulteerde uiteindelijk in een late aansluitingstreffer van Nick Burger, maar omdat Kay Tejan een minuut voor tijd de beslissende 3-1 kon binnenwerken, kreeg de overwinning toch nog enige glans.

,,Gelukkig sluiten we het deze keer winnend af, na toch een aantal dompers op rij,” stelt Assink in zijn nabeschouwing. De focus kwam direct na het laatste fluitsignaal op de nacompetitie te liggen. Woensdag reizen de Blauw Witten af naar Oss, voor het eerste duel in het tweeluik met OSS ’20. ,,Ik heb Jan Diepenveen (assistent-trainer van GVVV) al gesproken over die ploeg. GVVV heeft in de voorbereiding tegen ze geoefend en ze kregen daar flink klop. OSS ’20 is ook goed aan het seizoen gestart, dat leverde ze ook de eerste periode op. Ik heb ze pas geleden nog eens bekeken, toen was het wel wat minder,” zegt de scheidend trainer van Quick Boys over de eerste tegenstander in het toetje.

In aanloop naar de heenwedstrijd heeft Assink wel nog wat werk te verzetten met zijn eigen ploeg. ,,Het liep even stroef, maar ik heb vandaag wel weer veel goede dingen gezien. Natuurlijk zijn er ook aandachtspunten, maar daar gaan we deze week de vinger weer op leggen,” stelt Assink, die zijn verhaal wel positief kon afsluiten. ,,Deze overwinning was in ieder geval wel goed voor ons zelfvertrouwen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD