maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieQuick Boys knikkert DVS'33 uit beker, Hercules verslaat ACV

Quick Boys knikkert DVS’33 uit beker, Hercules verslaat ACV

Quick Boys, Hercules en Dongen zijn het seizoen uitstekend begonnen. De Derde Divisionisten wonnen in de voorronde van de KNVB-beker. Pijnlijk was de thuisnederlaag van ASWH tegen hoofdklasser Hoek.

Quick Boys boekt zwaarbevochten zege bij DVS’33
Een zwaarbevochten 1-2 zege op DVS’33 bezorgde Quick Boys plaatsing voor de volgende bekerronde. De Katwijkers legden de basis voor de overwinning in het eerste half uur. In Ermelo strafte Jesse van Nieuwkerk na een klein kwartier spelen een defensief slippertje van DVS’er Dennis Hollart af. Ondanks het feit dat de thuisploeg niet onder deed voor de blauw-witten van trainer Jan Zoutman, maakte Max van Steen (foto) na een klein half uur de 0-2. Kort na rust deed DVS’33 via Yasar wat terug. Hij verlengde een voorzet van Van Warven. Diezelfde Yasar, Ahrens en Vloedgraven kregen in het resterende half uur uitgelezen kansen op de gelijkmaker, maar misten.

Fonville schiet Hercules langs ACV
In Assen bleek Hercules, ondanks de vele wijzigingen deze zomer, haast moeiteloos de lijn van vorig seizoen door te trekken. De formatie van coach Eric Speelziek wist echter pas na rust het verschil te maken. Na een uur spelen opende Fonville de score. Diezelfde Fonville besliste tien minuten later het duel definitief. Belarbi maakte in de slotminuten ook nog de 0-3.

Dongen heeft weinig moeite met DOVO
Op papier leek het duel tussen Dongen en DOVO een interessant affiche. In praktijk was het duel minder spannend. Voor rust nam de thuisploeg een 3-1 voorsprong via Luuk Hultermans, Mustafa Mohammad en Daan Poelmans. Joshua Patrick had bij een 2-0 stand DOVO wat hoop gegeven. Na rust scoorde Mohammad de 4-1, waarna Quincy Arends vrijwel direct wat terugdeed. Remon Koenen bepaalde de eindstand op 5-2.

ASWH in eigen huis ten onder tegen Hoek
Voor ASWH zit het bekeravontuur er al op. Tegen de ambitieuze Zeeuwse hoofdklasser werd een 1-3 nederlaag geleden. Peter de Lange maakte de enige treffer namens ASWH.

Capelle veel te sterk voor RKSV Nuenen
Capelle kende geen enkele moeite met RKSV Nuenen: 6-0. Voor de pauze waren Vyent, Van de Sande en Kalika trefzeker. Na rust scoorde Van de Sande er nog drie.

VVOG verslaat Gemert
In Harderwijk boekte VVOG een redelijk comfortabele zege op Gemert. Jeffrey Arends was vlak na rust verantwoordelijk voor de 1-0, Frank Hol maakte halverwege de tweede helft de 2-0.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD