zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlClubsExcelsior MaassluisVERSLAG | Quick Boys en Excelsior Maassluis schieten weinig op met puntendeling

VERSLAG | Quick Boys en Excelsior Maassluis schieten weinig op met puntendeling

Op een herfstachtig Sportpark Nieuw Zuid hebben Quick Boys en Excelsior Maassluis zaterdagmiddag de punten gedeeld. In een rommelige wedstrijd namen de gasten al snel de voorsprong door een goal van aanvoerder Daan Smith, maar Dennis Kaars trok al snel in de tweede helft de stand weer gelijk: 1-1.

Na de veeg uit de pan die Excelsior Maassluis vorige week van HHC Hardenberg kreeg, vond trainer Dogan Corneille het tijd voor een nieuw systeem voor zijn team. In plaats van de gebruikelijke 4-3-3-formatie, traden de Tricolores zaterdagmiddag op bezoek bij Quick Boys aan in een 5-3-2-systeem waarin er een flankenrol was weggelegd voor Giovanni da Fonseca op rechts en Sekou Sylla op rechts. Voorin moest dan snel gezocht worden naar de snelheid van Daan Blij en vooral Vincent van den Berg. In plaats van verzorgd combinatiespel, werd er dus meer gekozen voor de directe aanpak en werd er op de counter geloerd. Ook bij de thuisclub een paar wijzigingen. Trainer Edwin Grunholz maakte ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen Spakenburg weer plaats in de basis voor Ricardo Kuijvenhoven en Jasper de Vré.

Vorige week incasseerde de Blauw-witten uit Katwijk al een goal uit een standaardsituatie, en zaterdag was het binnen de eerste 10 minuten alweer bingo. Na een goed genomen vrije trap van Stephan Kruithof kon aanvoerder Daan Smith ongehinderd de bal binnenkoppen en pakten de Tricolores zo de gewenste vroege voorsprong en kon het zich extra laten terugzakken. Quick Boys ging al meteen in de aanval om vroeg de gelijkmaker te forceren, maar was steeds maar afhankelijk van de grillen van Tommy Bekooij. De linksbuiten was vrijwel de enige speler van de thuisclub die gevaar uitstraalde en iets kon forceren. Het was daarom ook niet vreemd dat juist hij de eerste twee goede kansen kreeg voor zijn team. Zijn gevaarlijkste actie kwam voort uit een uitstekende dribbel die hij vervolgens snoeihard op de binnenkant van de paal schoot. Keeper Jean-Paul van Leeuwen had de strijd al verloren, maar zag tot zijn opluchting hoe het aluminium hem goed gezind was en zodoende zijn doel schoon bleef. Vanaf dat moment was het Quick Boys wat de klok sloeg. De Katwijkers kwamen steeds in een kansrijke positie, maar hadden vooral pech in de afrondende fase waardoor Excelsior Maassluis steeds goed weg kon komen. De Maassuizers loerden, zoals eerder al gezegd, op de counter en kregen genoeg kansen om er uit te breken ware het niet dat, tot grote ergernis van Dogan Corneille, de counters vaak slecht werden uitgespeeld, waardoor de uitbraak al in de beginfase werd gesmoord. Ook het zeer sterke optreden van Quick Boys-middenvelder Mohamed Mahmoed was debet aan het slordige uitbreken. De verdedigende middenvelder was overal te vinden en was steeds in staat om de bal van zijn tegenstander af te snoepen of om nog net even dat voetje tegen de bal te zetten waardoor de bal weer werd teruggewonnen. Gescoord werd er niet meer en dus gingen de ploegen met een 0-1 stand aan de thee.

In de tweede helft was de stand al snel weer gelijkgetrokken. Wat de thuisploeg in de eerste vijfenveertig minuten niet lukte, lukte in de tweede helft al na 2 minuten. Na een goede pass van Kouwenhoven kon spits Dennis Kaars (te) gemakkelijk wegdraaien bij zijn dekker Robin van der Ende en verschalkte hij Van Leeuwen in de verre hoek. Quick Boys wilde meer en zette aan om de voorsprong zo snel mogelijk binnen te harken. Echter ging ook bij de thuisploeg veel mis en was het bij tijd en wijlen zeer slordig. Beide ploegen leverde genoeg strijd, maar voetballend gezien was het niet altijd even goed. Quick Boys maakte wel meer aanspraak op de overwinning, maar ook in de tweede helft ontbrak het aan de finesse in de eindfase. Ook keeper Van Leeuwen kende een solide middag en hield zijn ploeg op de been.

Tegen het einde van de wedstrijd kon het dubbeltje nog beide kanten opvallen. Door de aanvallende drang van Quick Boys en het inbrengen van o.a. de snelle Jeremy Moreno, kreeg de ploeg van Corneille nóg meer ruimte in de omschakeling, maar de Maassluizers waren simpelweg te slordig om de thuisploeg pijn te doen. Zo kwam er geen winnaar op Nieuw-Zuid en moesten beide ploegen het doen met een punt. Door o.a. de resultaten op de andere velden zakt Excelsior Maassluis nu naar de dertiende plaats, waar het twee puntjes voorsprong heeft op de tegenstander van zaterdagmiddag. Vooral het goede resultaat van Scheveningen (0-1 winst op AFC) zorgt ervoor dat beide ploegen de hete adem van de degradatiezone in de nek voelen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD