Volg ons

Quick Boys-coach Assink: ‘Gemakzucht is een bron van zorg’

Derde Divisie

Quick Boys-coach Assink: ‘Gemakzucht is een bron van zorg’

Spektakel genoeg zaterdag op Nieuw Zuid, maar tevredenheid bij coach Erik Assink was er zeker niet na de 6-3 zege op Eemdijk.

,,Eigenlijk konden we ons geen betere start wensen dan we vandaag deden”, stelt hij tegenover Omroep West. ,,Al na twee minuten kwamen we op voorsprong, maar je kunt soms ook wel eens te snel op voorsprong komen. Dan kan er iets in de ploeg sluipen en daar hebben we vandaag heel veel last van gehad. Het ging veel te gemakkelijk en veel te slordig. Eemdijk kon zich weer een beetje oprichten. In plaats van scherp en kritisch zijn op elkaar, hebben we in het verdedigende heel veel laten liggen. (..) Bij 4-3 sta je dan wel even van: potverdorie, wat gebeurt hier. Draai dat dan maar weer om. Dan wordt het uiteindelijk 6-3, maar echt verwend hebben we onszelf en de mensen niet.”

Assink is er ondanks de gedeelde koppositie van de Katwijkers nog niet gerust op: ,,Het is een bron van zorg als je wat gemakzucht in je ploeg krijgt want tegen een betere ploeg dan Eemdijk krijg je waarschijnlijk het deksel op de neus.” De ervaren oefenmeester rekent er echter op dat tegen topploegen Quick Boys uit een ander vaatje zal tappen: ,,In onderlinge confrontaties zal dat automatisch wel wat beter zijn, maar juist die andere partijen moet je schadeloos doorkomen met een goede score, zonder gele kaarten, ergernis en irritatie.”

,,De eerste periode is mooi, maar niet zaligmakend”, vervolgt hij. ,,We moeten nog een hele lange competitie afleggen. We moeten werken aan het voetballende gedeelte en dan zal het wel een strijd van de lange adem gaan worden. Ik denk dat drie clubs de dienst gaan uitmaken: zowel Noordwijk, DVS’33 en wij hebben een sterke bankbezetting.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie