vrijdag, december 3, 2021
HomeUitgelichtQR-verplichting lijkt toch niet ingevoerd te worden voor topamateurvoetbal

QR-verplichting lijkt toch niet ingevoerd te worden voor topamateurvoetbal

Het lijkt er op dat de verplichte coronapas of QR-code voor zowel het spelen, trainen als bekijken van amateurvoetbal toch niet ingevoerd gaat worden. Dinsdagavond maakte demissionair premier Mark Rutte de maatregel bekend, maar er blijkt geen meerderheid voor te zijn in de Tweede Kamer.

Storm van kritiek
Nadat de nieuwe maatregel dinsdagavond werd bekend gemaakt, barstte een storm van kritiek los. Zo sprak de KNVB zich in een statement kritisch uit, terwijl ook Katwijk-voorzitter Mart Vergouwen fel reageerde en stelde dat de handhaving volstrekt onhaalbaar is voor vrijwilligersorganisaties. Ook allerhande wetenschappers en deskundigen kraakten het voornemen om vaccinatie, een herstelbewijs of recent negatief testbewijs verplicht te stellen om te mogen sporten. Burgemeesters gaven op hun beurt dat van clubs met vrijwilligers niet kan worden verlangd dat zij de regel controleren.

De maatregel houdt in dat voor elk bezoek aan een sportpark, sporthal, zwembad of sportschool een QR code of coronapas getoond moet kunnen worden. Die verplichting geldt voor de sporters zelf, hun coaches, stafleden, bestuursleden maar ook toeschouwers.

Inmiddels ziet ook een meerderheid van de partijen in de Tweede Kamer het niet zitten dat clubs worden opgezadeld met de handhaving en dat er een grote drempel wordt opgeworpen om te sporten in georganiseerd verband, wat een negatief effect heeft op de gezondheid. Naast diverse oppositiepartijen zijn ook coalitiepartijen D66 en CDA kritisch. Daarmee lijkt het praktisch onmogelijk dat de maatregel voldoende steun krijgt om ingevoerd te worden.

Het debat over de coronamaatregelen is momenteel nog bezig. Later vanavond wordt duidelijk of er inderdaad een streep gaat door de maatregel, die per aanstaande zaterdag zou ingaan. Voor de kantines is al langer een QR-code verplichting en die blijft vrijwel zeker wel overeind.

Later meer…

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS