vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlEredivisiePuzzelen geblazen voor Ron Jans bij herstart Eredivisie

Puzzelen geblazen voor Ron Jans bij herstart Eredivisie

Trainer Ron Jans kan zaterdagavond tegen sc Heerenveen niet beschikken over zijn vaste middenveld van voor de winterstop. Wout Brama (blessure), Ramiz Zerrouki (Africa Cup) en Michael Sadilek (schorsing) zullen niet kunnen aantreden tegen de formatie uit Friesland, die zelf ook de nodige wijzigingen in de basis elf zullen moeten maken. 

Vrijdagochtend maakte de tuchtcommissie van de KNVB bekend dat de schorsing van Michael Sadilek (rode kaart tegen FC Utrecht, red.) niet zou worden geseponeerd en dat de Tsjech aanstaande zaterdag niet mag uitkomen voor FC Twente. De Tukkers gingen in beroep tegen de schorsing maar dat mocht niet baten, de KNVB hield de straf van drie wedstrijden (waarvan 1 voorwaardelijk, red.) in stand. Met dat nieuws is het puzzelen geblazen voor Ron Jans, die vanwege een langdurige blessure ook al routinier Wout Brama moet missen. Daarnaast is Ramiz Zerrouki met Algerije actief op de Africa Cup. De in Amsterdam geboren, bij FC Twente opgeleide middenvelder, mag gerust één van de revelaties van de eerste seizoenshelft genoemd worden en dus is het ontbreken van de speler een aderlating voor FC Twente.

Het had overigens weinig gescheeld of Ron Jans had het gehele middenveld opnieuw moeten indelen voor het treffen van zaterdagavond. Michel Vlap kampte namelijk met buikgriep en kon in de oefenwedstrijd tegen Eintracht Braunschweig maar 30 minuten meespelen. Ron Jans was na afloop eerlijk over het wisselen van de in Friesland geboren spelmaker: “Hij had diarree.” Inmiddels is Vlap weer volledig fit en kan hij in de basis starten voor FC Twente.

Ondanks de personele problemen is Ron Jans allesbehalve slecht gestemd, hij ziet namelijk kansen voor de vervangers op het middenveld: “Dat opent deuren voor andere spelers”, vertelt Jans op de officiële website van FC Twente. “Die krijgen het volste vertrouwen.” De oefenmeester lijkt daarmee te doelen op de zelfopgeleide Casper Staring en Jesse Bosch. Verder gaat Jans ook in op het ontbreken van aanvaller Vaclav Cerny: “Vaclav is begin deze week positief getest op corona. Hij is fit, heeft verder geen klachten en hoopt dinsdag weer aan te sluiten”. Daan Rots, die terugkeert van een coronabesmetting, is wel volledig fit en kan zaterdagavond minuten maken voor de formatie uit Twente.

Bij tegenstander sc Heerenveen is het vooral afwachten hoe zij het gemis van Joey Veerman gaan opvangen. De middenvelder was de sterspeler van het elftal en dus is het maar de vraag hoe het ondermaats presterende sc Heerenveen die positie gaat invullen.

FC Twente en sc Heerenveen trappen zaterdagavond om 20:00 af in De Grolsch Veste in Enschede. FC Twente start de tweede seizoenshelft op een prima gedeelde vijfde plek, Heerenveen staat teleurstellend tiende.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]