dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisiePusic: 'Dit heb ik in topsport nog niet eerder meegemaakt'

Pusic: ‘Dit heb ik in topsport nog niet eerder meegemaakt’

Marino Pusic begint zich steeds grotere zorgen te maken over het snel naderende start van het seizoen. De coach van FC Twente ventileert zijn zorgen tegenover TC/Tubantia.

Realistisch
,,We zijn nu drie weken onderweg, over een maand begint de competitie al, maar we hebben het nog niet eens over een doelstelling kunnen hebben”, zegt Pusic tegen de krant. ,,Eerlijk gezegd heb ik dit in topsport nog niet eerder meegemaakt. Ik ben van nature een optimistisch mens en als we met deze groep de competitie in gaan, zal ik altijd voor de overwinning gaan. Maar we moeten realistisch zijn.”

Achter de feiten aanlopen
FC Twente heeft nog veel versterkingen nodig, maar wacht al weken op een oplossing voor de financiële obstakels: ,,We spelen onze eerste competitiewedstrijd tegen Sparta, maar als je ons nu afzet tegenover die club, dan lopen we enorm achter de feiten aan”, gaat Pusic verder. ,,Er is al ontzettend veel tijd verloren gegaan. We hebben kwalitatieve impulsen nodig. Maar wat als de nieuwe spelers er eenmaal zijn? Hoe krijg je ze binnen? Hebben ze doorgetraind of niet? En dan hebben we het nog niet eens over het ontwikkelen van het team. Onze huidige staat past niet bij de status van een grote club als FC Twente. Sterker nog, we hebben niet eens een status op dit moment. We moeten met Twente competitief zijn, onderling, maar ook in de competitie. Maar daar heb je wel materiaal voor nodig.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD