Volg ons

Hoofdklasse

Purvis (Spijkenisse) drie keer trefzeker tegen Rijsoord: ‘We bleven jagen op meer doelpunten’

Purvis (Spijkenisse) drie keer trefzeker tegen Rijsoord: ‘We bleven jagen op meer doelpunten’

Ryan Purvis was zaterdag met zijn drie treffers de gevierde man bij hoofdklasser Spijkenisse dat de uitwedstrijd tegen Rijsoord met grote cijfers wist te winnen (0-6). De aanvallende middenvelder was vanzelfsprekend uiterst tevreden met zijn doelpunten, maar benadrukte dat wedstrijden winnen met zijn ploeg vele malen belangrijker was dan persoonlijk succes.

Controle
Spijkenisse kwam zaterdag niet in de problemen tegen Rijsoord. ,,Wij hadden vanaf de eerste minuut het initiatief in deze wedstrijd, maar het was Rijsoord  dat de eerste grote kans kreeg om te scoren. Anders dan vorige week tegen Jodan Boys waren wij nu wel doeltreffend. Na de eerste tegentreffer brak er mentaal iets bij Rijsoord waardoor wij eigenlijk de hele wedstrijd controle hadden. Ik vond vooral dat wij erg gretig waren en bleven jagen op meer doelpunten”, aldus Purvis tegenover Voetbal247.

Nieuwe uitdaging
De start met zes punten uit twee wedstrijden is uitstekend te noemen. De vraag aan de middenvelder was dan ook of deze resultaten hem verraste.,,Spijkenisse heeft aangegeven om meer in te zetten op het doorstromen van de jeugd. Vorig jaar, net voor de winterstop heeft onze vorige trainer Peter Wubben wijzigingen doorgevoerd waardoor ik een kans kreeg. Vanaf een degradatieplaats klommen we steeds hoger op de ranglijst en werd op één doelpunt verschil de tweede periodetitel niet behaald. Toen kwam het coronavirus en werd de competitie afgebroken. Nu staan wij met de nieuwe trainer Marco van Rijn en zijn staf voor een nieuwe uitdaging. Ik denk dat wij het iedere tegenstander lastig kunnen maken als we de juiste instelling hebben.”

,,Ik denk dat wij het iedere tegenstander lastig kunnen maken als wij de juiste instelling hebben”

Signaal
Met drie doelpunten had Purvis een groot aandeel in de ruime zege van Spijkenisse. ,,Als aanvallende middenvelder kom je vaak in de positie om te scoren. Dat het zaterdag lukte is dan mooi meegenomen, dit omdat ik van meerdere personen vorige week te horen kreeg dat ik toen te bescheiden was waardoor we toen de kans lieten lopen om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Het plezier om te scoren zal nooit vervelen, maar het is geen heilig doel. Een wedstrijd winnen wel en dat het ons ook in de tweede wedstrijd gelukt is maakt mij vooral blij. Drie keer scoren is wel handig als signaal naar de trainer of misschien ook wel de bevestiging dat zijn keuze rendement bracht. Elke minuut die ik speel doe ik ervaring op en daar word ik sterker van. Een vaste basisplaats en belangrijk zijn voor Spijkenisse is mijn doel.”

Realistisch
Vanzelfsprekend is het na twee wedstrijden niet mogelijk om een voorspelling te doen voor de rest van het seizoen. Een doelstelling uitspreken blijft ook lastig. ,,We hebben een relatief jong team en dan is het niet vreemd als je wat wisselvallig bent.Wij weten nu dus echt nog niet waar we staan in deze klasse. Het is ook veel te vroeg om een voorspelling te doen. Realistisch gezien denk ik dat we er in eerste instantie op de ‘veilige’ plekken moeten richten. Dit ondanks het gegeven dat onze ambitie eigenlijk wel wat hoger ligt. Kijk maar eens naar de ervaring van de oudere jongens en waar ze hebben gespeeld dan lijkt het mij duidelijk dat ze geen genoegen nemen met minder.”

Foto bij het artikel is gemaakt door Margery Engelen, waarvoor dank. 

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Hoofdklasse