Volg ons

Hoofdklasse

Purmersteijn trekt zich terug uit zaterdaghoofdklasse voor terugkeer naar zondaghoofdklasse

Purmersteijn trekt zich terug uit zaterdaghoofdklasse voor terugkeer naar zondaghoofdklasse

Purmersteijn verlaat al na één seizoen de zaterdaghoofdklasse. Vorige zomer stapte de club op verzoek van de KNVB over om te bezien of het daarmee meer publiek zou trekken en minder reisafstanden zou hoeven af te leggen, maar die stap is de club slecht bevallen.

,,Na uitvoerig overleg met de KNVB en vele gesprekken intern binnen bestuur en VTZ heeft de club besloten om terug te keren naar de speeldag op Zondag. De KNVB kon de club geen garantie en toezeggingen geven om weer in de Zaterdag hoofdklasse te spelen in seizoen 2020-2021. Ook is gebleken dat de combinatie met onze zaterdagafdeling niet ideaal was en daarbij nog diverse andere factoren waaruit gebleken is om deze beslissing te nemen. We hopen natuurlijk dat ons vlaggenschip voor handhaving kan gaan en dan terugkeert in Hoofdklasse A van de zondag afdeling”, schrijft Purmersteijn op haar website.

,,Wij zijn in de zaterdaghoofdklasse gaan voetballen, maar het brengt de club niet meer bezoekers. Ook moeten de vrijwilligers wat langer bij de club staan, wat ook weer zijn effecten heeft”, voegt Marco Daman, technisch manager van de club, eraan toe tegenover Het Amsterdamsche Voetbal.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Hoofdklasse