woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlEredivisiePSV blijft koploper na overwinning in Groningen

PSV blijft koploper na overwinning in Groningen

PSV boekte zondagmiddag de eerste overwinning van 2022. In het hoge Noorden werd de plaatselijke FC Groningen met 0-1 opzij gezet. Al na tien minuten stond de eindstand op het scorebord, de doelpuntenmaker was Mario Götze. Joey Veerman maakte zijn debuut voor de Eindhovenaren, de middenvelder kwam over van SC Heerenveen.

PSV was vooral aan het aanvallen in het Hitachi Capital Mobility Stadium. Via Cody Gakpo werd het doel van FC Groningen een aantal keer goed onder vuur genomen. De Oranje-international probeerde het zelfs met een halve omhaal, maar het doelpunt bleef uit.

Mario Götze maakte de eerste goal van het jaar voor PSV. Mauro jr. leidde de aanval in na balverlies van FC Groningen. Vervolgens kon Cody Gakpo de bal met een fijne voorzet bij Mario Götze krijgen en deze rondde de niet te missen kans af.

In de tweede helft kwam PSV een aantal keer goed weg. Vanuit een vrije trap kreeg FC Groningen de bal op de onderkant van de lat, maar deze werd door de defensie van de uitploeg weggewerkt voordat er verder gevaar kon ontstaan. Verder kwam PSV niet echt in gevaar en kon het de wedstrijd rustig uitspelen.

Coach Roger Schmidt was tevreden over de prestatie van zijn ploeg: “Ik ben blij met de overwinning”, vertelt de Duitser bij ESPN. “Een vroege goal is altijd fijn natuurlijk. We gaven weinig ruimte weg, maar het was geen perfecte wedstrijd. Een tweede goal was prettig geweest om meer rust te krijgen. We mogen wel blij zijn met de drie punten en onze mentaliteit. We hebben gedaan wat we moesten doen en kunnen nu door. Je moet altijd blijven vechten.” vult de coach aan.

De oefenmeester van de koploper had ook nog mooie woorden voor de debutant Joey Veerman: “Ik ben trots op hem”, begint Schmidt over zijn pupil. “Hij viel goed in en was gelijk een belangrijk onderdeel van het team. Hij laat zien dat hij kan vechten en een goede pass kan geven. Hij heeft zeker geholpen met het behalen van de drie punten.”

PSV is door de overwinning op FC Groningen weer koploper in de Eredivisie. Eerder op de dag won Ajax van FC Utrecht en nam daarmee de koppositie voor een paar uur over. Komende donderdag speelt PSV in de KNVB Beker tegen Telstar en in het weekend erna staat de topper tegen Ajax op het programma.

FC Groningen staat na de nederlaag op een 13e plek in de Eredivisie. De Noorderlingen kunnen zich opmaken voor een midweeks bekerduel tegen NEC Nijmegen. Komend weekend kan FC Groningen zich weer opmaken voor een moeilijk duel, de Trots van het Noorden gaat dan namelijk op bezoek bij de nummer vijf van de Eredivisie: Vitesse.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]