maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisiePromotie/degradatie tussen Jupiler League en Tweede Divisie gaat toch niet door

Promotie/degradatie tussen Jupiler League en Tweede Divisie gaat toch niet door

Jarenlang was de KNVB bezig de voetbalpiramide te hervormen en promotie/degradatie tussen de Jupiler League en de Tweede Divisie mogelijk te maken, maar nu wordt het toch weer (tijdelijk?) teruggedraaid. Dat gebeurt na overleg met afgevaardigden van clubs uit het amateurvoetbal en de profsectie.

Tekentafel

In een zojuist verschenen persbericht laat de voetbalbond weten ,,terug naar de tekentafel te gaan”. ,,Daar zullen we ons gemeenschappelijke doel moeten herbevestigen en samen moeten kijken hoe en waarmee we dat gaan realiseren”, zegt KNVB-voorzitter Michael van Praag. ,,Dat vraagt van iedereen een open en coöperatieve opstelling. Geen loopgravendiscussie, maar een open dialoog.” In maart moet meer duidelijk worden over de nieuwe competitie-opzet.

Andere wijzigingen

Ook maakt de KNVB bekend dat de eis voor een minimumaantal contractspelers in de Tweede en Derde Divisie wordt versoepeld en dat vanaf het seizoen 2018/2019 een maximumaantal beloftenteams geldt voor de Tweede Divisie, Derde Divisie en de Hoofdklasse.

Kelder Jupiler League

Het besluit om degradatie uit de Jupiler League voorlopig af te schaffen is goed nieuws voor teams als Helmond Sport, RKC, FC Volendam en Jong FC Utrecht, die momenteel in de onderste regionen staan. Katwijk is momenteel koploper in de Tweede Divisie, maar maakt dus geen kans meer op promotie naar het profvoetbal. Veel amateurclubs lijken niet rouwig te zijn om het nieuws aangezien zij veelal sceptisch tegenover de verplichte promotie stonden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD