woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste Divisie'Professor Mous' tegen oude club Ajax

‘Professor Mous’ tegen oude club Ajax

FC Oss-doelman Xavier Mous neemt het vrijdagavond in de Jupiler League op tegen Jong Ajax. De sluitpost stond jarenlang onder contract bij Ajax en doorliep daar de jeugdopleiding. Tot een kans in het eerste elftal van Ajax kwam het echter niet.

In het Brabants Dagblad vertelt hij over de verschillen tussen Ajax en zijn huidige werkgever FC Oss. ,,Dat verschil ligt vooral op financieel vlak. Bij Ajax heeft iedere linie een aparte trainer. We hadden trainingen waarbij er voor één team vijf specialisten op het veld stonden”, aldus Mous.

Studeren in Amsterdam

Het leven van Mous speelt zich nog voornamelijk in Amsterdam af. Zijn vrienden en vriendin wonen daar. Daarnaast volgt hij een studie Fiscaal Recht aan de Universiteit van Amsterdam, hetgeen nog wel eens wordt benoemd in de voetbalwereld. ,,Andere voetballers verklaren me weleens voor gek, ik ben ook weleens professor genoemd, maar volgens mij vinden ze het wel knap. Het is een kwestie van strak plannen. Dit jaar ben ik aan mijn master begonnen.”

Jong Ajax is momenteel koploper in de Jupiler League met veertien punten uit zes wedstrijden. FC Oss staat vierde met elf punten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD