zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlClubsGVVVPowel glimlacht om leeftijdsdiscussie: 'Ik hou ervan om de mensen te verrassen'

Powel glimlacht om leeftijdsdiscussie: ‘Ik hou ervan om de mensen te verrassen’

Op de vraag of trainer Niek Oosterlee hem op basis van zijn statistieken tegen Katwijk een basisplaats had gegeven, kon Berry Powel het antwoord niet geven. Het is echter wel een feit dat Powel het doorgaans prima naar zijn zin heeft in de wedstrijden tegen de Krombewoners. ,,Als basisspeler heb ik nog nooit een wedstrijd tegen Katwijk verloren.”

Is het verstandig om een spits van 39 jaar in je selectie op te nemen? Het was één van de vragen waar de volgers van het amateurvoetbal deze zomer uitgebreid over konden filosoferen, toen bekend werd dat Berry Powel dit seizoen uit zou gaan komen voor GVVV. De goalgetter gaf zelf het definitieve antwoord tijdens zijn eerste basisplaats namens de Blauwen uit Veenendaal. Met twee doelpunten, waarvan eentje nadat hij een sprintduel met overmacht won van de 21-jarige Bart Sinteur, was Powel de Man van de Wedstrijd op De Krom. Over hoe lang hij deze standaard kan aanhouden weet Powel zelf ook niet. ,,Het zouden ook zomaar mijn laatste twee doelpunten uit mijn carrière zijn”, glimlacht hij in gesprek met Voetbal247.nl.

Dit bericht bekijken op Instagram

They told me I couldn't so I did….. Number 1 and 2 #oooopsididitagain #seniorstriker #goal

Een bericht gedeeld door Berry Powel (@berrypowel) op

,,Hoe oud is de op één na oudste veldspeler? 34/35 jaar of zo? Dat maakt het wel een uitzonderlijk verhaal”, stelt Powel realistisch. Mede daarom stoort het hem niet dat zijn leeftijd een gespreksonderwerp is. ,,Natuurlijk hoor ik ook de opmerkingen van ‘Het zal nu wel klaar zijn’ Daarom vind ik het wel extra leuk om bij mijn eerste basisplaats direct weer mijn visitekaartje af te geven. Ik hou ervan om de mensen te verrassen.” Het meest verrassende van de middag van Powel op De Krom was toch wel de sprint die hij trok kort voor de 2-3. In duel met de 18(!) jaar jongere Bart Sinteur kwam Powel glansrijk als winnaar uit de bus om vervolgens de winnende treffer op het bord te zetten. ,,Het zag er lullig uit voor hem, maar het is niet de eerste keer dat ik zoiets laat zien hoor,” zegt Powel. ,,Vorig seizoen speelde ik met Team VVCS tegen Roda JC. Zij hadden een 21-jarige back gehaald, ik dacht bij Club Brugge, en die sprintte ik er ook uit. Die jongen is wel eventjes uitgelachen daarna.” De lach die, erop volgt, is gul en verraadt het plezier dat de spits ‘voor het leven’ er nog steeds in heeft.

,,Zo lang ik er plezier in heb en het lichamelijk nog gaat, ga ik door met voetballen,” stelt Powel, die daarbij ook nog steeds zijn ambities toont. ,,Ook dit seizoen ga ik knokken voor een basisplaats.” Een van de visitekaartjes, met daarop zijn twee doelpunten op De Krom, was dan ook bestemd voor ene N. Oosterlee, trainer van GVVV.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD