zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisiePowel blij met komst Tweede Divisie, niet met beloftenteams

Powel blij met komst Tweede Divisie, niet met beloftenteams

Berry Powel komt dit seizoen met Kozakken Boys uit in de Tweede Divisie. Tegen de verwachting in besloot de aanvaller toch te blijven bij de club uit Werkendam, terwijl werd verwacht dat hij zou verkassen naar een ploeg in de buurt van zijn woonplaats Amersfoort. Powel kijkt uit naar het eerste seizoen in de Tweede Divisie.

‘Tweede Divisie is goed voor het Nederlandse voetbal’

Powel speelde twee seizoenen in de Topklasse Zaterdag met Kozakken Boys en nu maakt hij de overgang naar de Tweede Divisie mee. Volgens de goaltjesdief is de komst van de voetbalpiramide een goede zaak. “Goed voor het Nederlandse voetbal”, stelde Powel in het AD/Amersfoortse Courant. Ik probeerde in Spanje weleens uit te leggen dat je als kampioen niet promoveerde naar een hoger niveau. Snapten de mensen helemaal niets van. Als voetballer en vereniging heb je prestatiedrang, neem ik aan. En wil je dus het hoogste bereiken.”

In de krant legt de 36-jarige spits uit dat de amateurclubs zeker bestaansrecht hebben in de Jupiler League. Wat hem betreft promoveren er zelfs twee clubs per seizoen naar de Eerste Divisie, in plaats van één. “Een hoop amateurclubs hebben de zaken beter voor elkaar dan profclubs. Goed dat de boel een andere rangschikking krijgt. Wat mij betreft promoveren ieder jaar twee clubs naar de Jupiler League, in plaats van één. Steekt er een ploeg bovenuit in de tweede divisie, dan spelen de nummers 2 tot en met 8 waarschijnlijk nergens meer om en is de spanning weg.”

‘Messi mag ook niet in Barcelona B spelen’

Als het aan Powel ligt worden er nog wel een aantal regels gewijzigd. Zo vindt hij het bijvoorbeeld geen probleem dat er beloftenploegen in de Tweede Divisie uitkomen, maar is hij het niets eens met het feit dat spelers van het eerste elftal van een betaald voetbal organisatie mee mogen doen bij het beloftenteam. “Wat mij tegen de borst stuit: die beloftenteams werken niet met een eigen selectie. Spelers uit het eerste mogen meedoen. Een vorm van competitievervalsing. Want als je tegen Jong AZ speelt als het eerste ook in actie komt, heb je een voordeel. Want er doen dan geen eredivisiespelers mee en later in het seizoen waarschijnlijk wel. In Spanje mag Lionel Messi niet in actie komen voor Barcelona B. Andersom mogen spelers van ‘B’ wel in het eerste spelen. Wat mij betreft neemt de KNVB die constructie over. Voor een eerlijker competitieverloop”, aldus Powel tegenover het Algemeen Dagblad.

Kozakken Boys kijkt de kat uit de boom

Geen enkele club durft voor aanvang van de competitie te stellen waar ze staan. Ook Powel durft geen voorspellingen te doen wat Kozakken Boys betreft. In de Topklasse was Powel gewend om mee te strijden om de bovenste plekken, maar lukt dat ook in de Tweede Divisie en zit er wellicht een kampioenschap in? “Moeilijk te zeggen. Ik ken alleen de sterkte van de zaterdagteams. We kijken de kat uit de boom. Op papier staat er een goede ploeg. Maar goed, het moet op het veld klikken.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD