dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisiePover spelend NEC ontsnapt tegen Eindhoven, doelpuntenfestijn bij Telstar-FC Oss

Pover spelend NEC ontsnapt tegen Eindhoven, doelpuntenfestijn bij Telstar-FC Oss

NEC wist vrijdagavond drie punten te pakken in eigen huis tegen FC Eindhoven (2-1). De ploeg van trainer Adrie Bogers maakte echter een matige indruk en kwam goed weg met het uiteindelijke resultaat. Koploper FC Oss pakte één punt in de doelpuntrijke wedstrijd tegen Telstar (3-3). Bij laatstgenoemde club was er een hoofdrol weggelegd voor Mohamed Hamdaoui die binnen negentien minuten een hattrick wist te produceren. 

Fraai thuisdebuut Braken
In de openingsfase van het duel in Nijmegen was het vooral aftasten, maar nadat FC Eindhoven even dreigend was zorgde na tien minuten spelen Arnaut Groeneveld voor het eerste gevaar namens NEC. De daaropvolgende hoekschop werd door Ted van de Pavert naast het doel van de tegenstander gekopt.  Na weinig dreigende situaties voor de doelen was het toch in de zeventiende minuut raak. Sven Braken, die zijn thuisdebuut maakte, was verantwoordelijk voor de openingstreffer (1-0), dit op aangeven van Groeneveld. Vier minuten na de openingstreffer was FC Eindhoven dichtbij de gelijkmaker. De inzet van Mart Lieder verdween echter op de paal.

Loon naar werken
Na 55 minuten spelen waren er lichte fluitconcerten te horen in De Goffert, het publiek liet later tijdens het duel duidelijk merken dat men op zijn zachts gezegd niet tevreden was met het vertoonde spel van de thuisploeg. FC Eindhoven kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en kreeg na enkele gemiste kansen in de tachtigste minuut loon naar werken. Kyle de Silva bracht de uitspelende ploeg met zijn treffer naast NEC (1-1). De Brabanders konden echter maar kort genieten van de treffer want twee minuten later was het weer Braken die trefzeker was en de zege voor NEC veilig stelde.

Telstar – FC Oss
FC Oss begon vrijdagavond aan de wedstrijd in Velsen als koploper van de Jupiler League. Na 45 minuten spelen leek de Brabantse ploeg deze status nog een speelronde te kunnen behouden. Door doelpunten van Richard van der Venne en Istvan Bakx  ging men met een 0-2 voorsprong de kleedkamer in. De tweede helft stond echter helemaal in het teken van Mohamed Hamdaoui. De 24-jarige speler wist in negentien minuten tijd drie keer het net van de tegenstander te vinden waardoor er in de 64ste minuut een stand van 3-2 op het scorebord stond . NAC-huurling Fisayo Adarabioyo bepaalde in de tachtigste minuut de eindstand op 3-3.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD