zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie Zaterdag'Positieve intentie' over toekomst Gall bij Spakenburg

‘Positieve intentie’ over toekomst Gall bij Spakenburg

Kan Joop Gall ondanks de degradatie van Spakenburg een nieuw contract tekenen bij de Blauwen? De Muntendammer sluit het in ieder geval niet uit: “Ik heb vorige week een goed gesprek gehad met de beleidsbepalers, waarin we een intentie hebben uitgesproken. Daarbij is niet gesproken over scenario’s van handhaving of degradatie, maar het mag duidelijk zijn dat er natuurlijk wel voldoende draagvlak moet zijn”, stelde hij na de fatale 3-2 nederlaag tegen Rijnsburgse Boys in gesprek met TweedeDivisie.org.

Hoor wel of Spakenburg belt

Dat een eventueel langer verblijf binnen de gehele club gedragen wordt, is voor Gall zeer belangrijk: “Anders sta je als trainer al met 1-0 achter als je nog moet beginnen. Dan wordt het geen goed huwelijk. Maar laat eerst deze diepe teleurstelling maar even neerdalen, daarna hoor ik vanzelf of Spakenburg belt”, vervolgt de coach, die naar eigen zeggen ook in beeld is bij een buitenlandse club en in Nederland mogelijk een ‘andere functie’ kan vervullen bij een binnenlandse profclub. “Maar ik heb al eerder gezegd dat ik mijn gevoel volg.”

Stijgende lijn

Gall vond de nederlaag tegen Rijnsburg niet verdiend: “We zaten in een stijgende lijn. Rijnsburgse Boys is zeker geen slechte ploeg, maar wij waren een klasse beter. Zeker bij de 2-1 zag je dat ze op hun kniën lagen, maar dan moet je wel doorstoten. In die fase had ik echt het gevoel dat eerder de 3-1 dan de 2-2 zou vallen. We probeerden het in die fase af te dwingen, maar dat brengt wel met zich mee dat je ruimtes weggeeft in je rug.”

Meedenken is normaal

De ervaren coach ontkende overigens de lezing van routinier Michael Lanting dat technisch manager Melrik Beukers zich met de opstelling zou bemoeien: “De betrokkenheid van Melrik Beukers als technisch manager is logisch vind ik. Het is niet meer dan normaal dat iemand in die functie meedenkt, maar dat is iets anders dan de opstelling bepalen. Ik laat me geen spelers opdringen in ieder geval. Ik neem alle adviezen tot me maar beslis uiteindelijk helemaal zelf wat ik daarmee doe.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD