Volg ons

Derde Divisie

Polak: ‘Er zijn ook lijken die wel eens opstaan’

Polak: ‘Er zijn ook lijken die wel eens opstaan’

SJC heeft ook haar eerste thuiszege in de Derde Divisie binnen. Streekgenoot FC Lisse werd met 2-1 verslagen en dus was coach Sjaak Polak buitengewoon trots.

,,Wat we vandaag gepresteerd hebben is fenomenaal”, jubelde Polak tegenover Omroep West. ,,En met goed voetbal, en we hebben strijd laten zien, veel kansen gecreëerd. Ik denk dat Lisse nu wel even gaat nadenken hoe ze ons geanalyseerd hebben. (..) Ik vind Robbert de Ruiter een fantastische trainer, maar ik denk dat hij verkeerd geïnformeerd is. Ik denk dat zij alleen maar de lange bal hebben gespeeld door te pompen.”

SJC lijkt bovendien ook weer hersteld van de deun die het kreeg van DOVO (1-8): ,,Ik heb mijn ploeg gewaarschuwd wat de gevaren zijn. Dit soort wedstrijden moet je thuis winnen, dan krijg je lucht en kun je ook wat wegpoetsen, zoals die 8-1 op die je op je kloten kreeg. Dat heeft er wel even ingehakt. We hebben allemaal een knock-out gekregen, maar ik heb gezegd: er zijn ook lijken die wel eens opstaan. Dat klinkt misschien heel hard, maar die worden ook gewoon ineens wakker. Wij moeten ook gewoon opstaan en dat hebben we ook gedaan.”

Advertentie
Advertentie

Meer over Derde Divisie