dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlPodcastPODCAST | Voetbal 247.nl EK-editie: #5 'GVVV staat er naar mijn idee...

PODCAST | Voetbal 247.nl EK-editie: #5 ‘GVVV staat er naar mijn idee beter voor dan vorig seizoen’

Het zal jullie niet ontgaan zijn, het EK is in volle gang en daarom komt Voetbal247.nl met een gloednieuwe podcastserie: de 247 EK-podcast. Gedurende het Europees kampioenschap volgen we het toernooi op de voet. Dit doen we iedere aflevering samen met een nieuwe gast die actief is in de hoogste regionen van het amateurvoetbal. In deze vijfde en laatste aflevering van de podcastserie schuift Jochem Twisker, trainer van GVVV, aan voor een gesprek.

Presentator Justin Klein blikt samen met Twisker terug op de teleurstellende uitschakeling van het Nederlands Elftal. De achtste finale is het eindstation voor de ploeg van Frank de Boer. In de Puskasz Arena in Boedapest was Tsjechië met 0-2 te sterk en daarmee is Nederland uitgeschakeld in het Europees Kampioenschap. De wedstrijd wordt aan de hand van enkele hoogtepunten geanalyseerd en de conclusie die daaruit volgt, is heel duidelijk: het niveau van Oranje was ver ondermaats.

Door de uitschakeling is het ook tijd om de balans op te maken. Wat waren de kwaliteiten van dit Nederlands Elftal? En waar zijn ze dit toernooi tekortgekomen? Heeft Frank de Boer het optimale uit dit elftal gehaald? Waarom zijn we tegen mindere tegenstander toch in een 5-3-2 opstelling gaan spelen? Twisker deelt hierover zijn duidelijke mening: „Frank de Boer heeft gefaald dit toernooi. Ik kan niet begrijpen dat je in zo’n formatie tegen een ploeg als Tsjechië gaat spelen. Wat heb je aan wingbacks als ze zich vastlopen op de ingezakte defensie?”

Ondanks de uitschakeling van Nederland kijkt de 49-jarige trainer alweer uit naar de volgende wedstrijden op het EK. „Ik volg het toernooi op de voet en er zitten nog genoeg mooie wedstrijden aan te komen.” De rol van Koning TOTO is echter niet voor hem weggelegd. In de aflevering is te horen dat hij Frankrijk toch als de gedoodverfde kampioen ziet, maar de actualiteit wijst inmiddels het tegendeel uit. In de achtste finale moest Frankrijk na penalty’s haar meerdere erkennen in het strijdlustige Zwitserland.

Na afloop van het EK kan de focus van de oefenmeester volledig op GVVV. Na een valse start in zijn eerste jaar als trainer in Veenendaal, kijkt Twisker erg uit naar het nieuwe seizoen. „Vanaf 13 juli gaan we starten met de voorbereiding. We hebben onze selectie heel gericht weten te versterken en ook vanuit de Onder 19 is er goede aanvoer voor de selectie.” De trainer waagt zich echter nog niet aan een voorspelling voor komend seizoen. „De trainers die hun doelstellingen in de winterstop moeten bijstellen zijn legio. Wij moeten vooral als team gaan spelen en dan staan wij er veel beter voor dan vorig seizoen.”

(Archieffoto: Jochem Twisker tijdens eerdere podcast met op de achtergrond Dimitri van Tuijl)

Beluister de podcast hieronder, via Spotify of via Apple Podcasts. Abonneer je gelijk op onze kanalen, zodat je niets meer hoeft te missen!

Eerder bracht Voetbal247.nl al speciale EK podcasts met:
Ruud Kaiser
Matthijs Blijham
Sander de Brito Roque
Danny van den Meiracker

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD