zaterdag, maart 25, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlPodcastPODCAST | Voetbal 247 EK-editie: #3 'De EK-finale is de kroon op...

PODCAST | Voetbal 247 EK-editie: #3 ‘De EK-finale is de kroon op de carrière van Björn Kuipers’

Het zal jullie niet ontgaan zijn, het EK is in volle gang en daarom komt Voetbal247 met een gloednieuwe podcastserie: de 247 EK-podcast. Gedurende het Europees kampioenschap volgen we het Nederlands Elftal op de voet en bespreken we ook de overige opvallende wedstrijden uit het toernooi. Dit doen we iedere aflevering samen met een nieuwe gast die actief is in de hoogste regionen van het amateurvoetbal. In de derde aflevering gaat Voetbal247.nl op bezoek bij de KNVB voor een gesprek met scheidsrechter Sander de Brito Roque.

Op de KNVB-campus en naast het ‘base camp’ van het Nederlands Elftal gaat presentator Justin Klein in gesprek met de arbiter die het EK nauwgezet volgt. „Wedstrijden als Oekraïne-Noord-Macedonië zijn in eerste instantie niet de potjes waar ik voor ga zitten, maar dit EK word ik verrast en kijk ik er toch graag naar.”

Tijdens de aflevering wordt er teruggeblikt op Nederland-Oostenrijk. Een onbezorgde overwinning die Nederland vroegtijdig verzekert van de 1/8ste finale. Daarom wordt er ook vooruitgekeken naar de knock-outfase die in Boedapest zal beginnen. Is Nederland met dit team klaar voor een zwaardere tegenstander? Moeten we spelers gaan sparen tegen Noord-Macedonië? En hoe voelt een speler als Berghuis zich als hij maandag plots wel op mag draven voor een wedstrijd?

Na de analyse over de prestaties van het Nederlands Elftal, laat De Brito Roque zijn licht schijnen op de arbitrage van het EK. „Er is nog geen wedstrijd geweest waar het na afloop ging over de beslissingen van de scheidsrechter. Dat betekent simpelweg dat ze het goed doen.” Ook kijkt hij met nadruk naar de Nederlandse scheidsrechters Danny Makkelie en Björn Kuipers. „Het feit dat ze Björn aanstellen voor een beladen wedstrijd als Denemarken-België zegt veel over het vertrouwen dat de UEFA in hem heeft.”

Het laatste deel van de podcast gaat verder in op de persoonlijke carrière van De Brito Roque. Zo vertelt hij over de keuze om zijn talententraject te beëindigen en gaat hij verder in op zijn ervaringen uit beladen derby’s als Katwijk-Quick Boys en Spakenburg-IJsselmeervogels.

Beluister de podcast hieronder, via Spotify of via Apple Podcasts. Abonneer je gelijk op onze kanalen, zodat je niets meer hoeft te missen!

Eerder bracht Voetbal247.nl al speciale EK podcasts met:
Ruud Kaiser
Matthijs Blijham

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD