maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlPodcastPODCAST | Voetbal 247 EK-editie: #1 'Met z’n allen toeleven naar een...

PODCAST | Voetbal 247 EK-editie: #1 ‘Met z’n allen toeleven naar een wedstrijd, daar hebben we 7 jaar op gewacht.’

Het zal jullie niet ontgaan zijn, het EK staat voor de deur en daarom komt Voetbal247 met een gloednieuwe podcastserie: de Voetbal 247 EK-podcast. Gedurende het Europees kampioenschap volgen we het Nederlands Elftal op de voet en bespreken we ook de overige opvallende wedstrijden uit het toernooi. Dit doen we iedere aflevering samen met een nieuwe gast die actief is in de hoogste regionen van het amateurvoetbal. Matthijs Blijham, aanvoerder van USV Hercules dat uitkomt in de Derde Divisie zondag, mocht het spits afbijten.

Op sportpark Voordorp spreken presentator Justin Klein en Blijham de voorbereiding van het Nederlands Elftal door en buigen ze zich over de nationale discussie: 5-3-2 of 4-3-3? Heeft Frank de Boer met zijn selectie al een voorschot genomen op de meer defensieve opstelling? En heeft de trainer zijn team genoeg klaargestoomd voor de eerste wedstrijd tegen Oekraïne?

Los van het EK en het Nederlands elftal wordt ook dieper ingegaan op de persoonlijke situatie van Blijham. De verdediger uit Utrecht gaat per ingang van volgend seizoen bij de gecombineerde jeugdopleiding van FC Twente en Heracles aan de slag. Als coördinator van de onderbouw gaat hij een regioplan uitrollen dat meer bij moet gaan dragen aan de persoonlijke groei van de jonge voetballers. ,,Profvoetballer worden, moet niet een levensdoel voor die jongens zijn”, aldus Blijham.

Het betekent (voorlopig) wel het einde van de voetbalcarrière van de linkspoot, omdat hij niet meer met werk kan gaan combineren. Daarom wordt er tijdens het gesprek teruggeblikt op de loopbaan van de verdediger die uitkwam in de jeugd van FC Utrecht en Feyenoord en ook twee jaar bij Spakenburg heeft gespeeld.

De podcast wordt afgesloten met een ronde voorspellingen. Hoe ver gaat het Nederlands Elftal het schoppen? Komen we in de finale of liggen we er al vroeg uit? En natuurlijk de hamvraag: wie wordt er uiteindelijk Europees Kampioen?

Beluister de podcast hieronder, via Spotify of via Apple Podcasts. Abonneer je gelijk op onze kanalen, zodat je niets hoeft te missen!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD