dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlPodcastPODCAST | #9 'Met de coronapas kunnen we misschien zes wedstrijden niet...

PODCAST | #9 ‘Met de coronapas kunnen we misschien zes wedstrijden niet spelen’

Het is weer donderdag en dat betekent: een nieuwe Voetbal247-podcast! Zoals je gewend bent, bespreken we met verschillende gasten allerhande onderwerpen uit het hoogste amateurvoetbal van Nederland en kijken we terug wat geweest is en wat er nog gaat komen. Deze week werd de Voetbal247-podcast weer opgenomen vanuit de studio van RTV Utrecht. Presentator Dimitri van Tuijl bespreekt samen met Voetbal247-corryfee Henk Kasius en RTV Utrecht journalist + verslaggever Menno Schilder o.a. de volgende onderwerpen:

Het was nogal een week waarin de plannen voor de invoering van de coronapas het amateurvoetbal domineerde. Wat zou dit betekenen voor de voetbalclubs en haar fans/vrijwilligers? Wij hebben VV Katwijk-voorzitter Mart Vergouwen aan de lijn en hij schetst de situatie bij Katwijk als het tot de invoering van een coronapas zou komen.

Buiten wat er allemaal naast het veld gebeurde, rolde de bal natuurlijk ook gewoon het afgelopen weekend. In de Tweede Divisie lijkt Katwijk niet bij te houden te zijn en staat het nu al 10 punten los op de achtervolgers. Aan de andere kant van de lijst heeft het vertrek van Jochem Twisker nog geen schokeffect gebracht bij GVVV, pakt ASWH 3 hele belangrijke punten bij concurrent Scheveningen, geeft Quick Boys zichzelf wat ademruimte bij Spakenburg en blijft Kozakken Boys maar kwakkelen.

Meer spanning in de Derde Divisie Zaterdag waar zes ploegen op drie punten van elkaar staan en waar vooral FC Lisse en DVS’33 afgelopen weekend uitstekende zaken deden om aan te haken bij de bovenste plekken. Ook in de Zondag-variant voldoende spanning, maar vooral onderin. Hoogland deed goede zaken door concurrent Hollandia te verslaan en heeft de trainerswissel bij Westlandia de club ook nog niet heel veel opgeleverd.

Ook aandacht voor de andere gebeurtenissen in de Tweede- & Derde Divisie. Zo was het bijvoorbeeld bijltjesdag op trainersgebied, in de afgelopen weken. Jochem Twisker, Lieven Gevaerts, Detlef Le Grand en Richard Plug gingen per direct weg, terwijl bijvoorbeeld Rogier Veenstra en Fred de Boer lieten weten dat de club aan het eind van het seizoen de club gaan verlaten. Wat gaat deze verschuiving op trainersgebied betekenen en wie komen er voor in de plaats?

Dit alles en natuurlijk veel meer passeert in bijna anderhalf uur de revue. Beluister de podcast hieronder, via Spotify of via Apple Podcasts! Abonneer je gelijk op onze kanalen, zodat je geen show meer hoeft te missen!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD