woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisiePlet: 'Band met Kruys zelfde als met Speelziek'

Plet: ‘Band met Kruys zelfde als met Speelziek’

Hij was één van de smaakmakers van Hercules, maar toen DOVO zich meldde kon hij geen ‘nee’ zeggen. Gilbrano Plet is één van de nieuwelingen bij de rooien uit Veenendaal, die gisteren hun eerste training afwerkten: ,,Als je de kans krijgt om bij zo’n grote club te spelen moet je dat doen. In de gesprekken die ik met de trainer had, had ik dezelfde band als die ik met Eric Speelziek had bij Hercules. Dat is voor mij heel belangrijk. Ik ben een gevoelsmens. Als je je op je plaats voelt, komt alles uit je naar boven”, vertelt hij in het AD.

Rendement
Afgelopen seizoen scoorde hij twaalf treffers en gaf tien assist. Een mooi visitekaartje in de strijd om de basisplaatsen in de aanval, waar ook die andere nieuwelingen Rocco Keizer en Justin van Groen op azen. Al ziet Plet dat anders: ,,Ik zie ze niet als concurrenten, ik zie mijzelf alleen als concurrent. Bij Hercules speelden we met twee spitsen, dat heb ik daar onder de knie gekregen. Door dat systeem ben ik een stuk doelgerichter geworden. Bij DOVO spelen we dat ook, dus dat komt goed van pas. Qua rendement kan ik nog beter, maar ik leg geen druk op mijzelf.”

Achterin niet heel breed
DOVO hoopt overigens nog voor het begin van het seizoen twee extra versterkingen te presenteren, afkomstig uit het profcircuit. Daarbij ligt de focus op de defensie, vertelt bestuurslid technische zaken Peter van den Top: ,,De raderen draaien. We hebben een relatief kleine selectie met achttien spelers en twee keepers. Als iedereen fit blijft is dat voldoende, maar de derde divisie is een zware competitie. De meest ideale situatie als je kijkt naar blessures en schorsingen zou 20 spelers plus twee zijn. Met name achterin zijn we nog niet heel breed.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD