dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisiePLAY OFF'S | Sparta Nijkerk en Gemert promoveren naar Derde Divisie

PLAY OFF’S | Sparta Nijkerk en Gemert promoveren naar Derde Divisie

Sparta Nijkerk en Gemert spelen komend seizoen in de Derde Divisie. De hoofdklassers rekenden vanmiddag in de terugwedstrijd af met respectievelijk RKAV Volendam (1-3) en Staphorst (1-2).

RKAV Volendam – Sparta Nijkerk
Sparta Nijkerk had afgelopen dinsdag het heenduel al met 2-1 gewonnen. Volendam begon in eigen huis fel aan het duel met Sparta Nijkerk. Dit resulteerde in een aantal schoten op doel, maar Sparta-doelman Manuel Hogewoning was telkens een sta in de weg. Hoewel Sparta Nijkerk naarmate de eerste helft vorderde wat beter in het spel kwam, kwamen de Volendammers wel op voorsprong. Joey Tol was de maker van de 1-0. Vlak na het doelpunt deed ook Sparta Nijkerk van zich spreken: Adriaan Kruisheer kreeg de kans op de gelijkmaker, maar schoot 1 op 1 met de keeper over. Vlak daarna konden de Spartanen wel juichen. Gilbrano Plet rondde een schitterende aanval af en zorgde daarmee voor de 1-1.
Volendam was via doelpuntenmaker Tol nog wel dichtbij met een gevaarlijk schot, maar gescoord werd er in de eerste helft niet meer.

Na rust wist Sparta Nijkerk de achterstand om te buigen in een voorsprong. Nadat Kruisheer een goede mogelijkheid liet liggen, was Jesse Buitenhuis even later wel trefzeker. Hij liep de Volemdam-verdediging eruit en maakte de bevrijdende 1-2. Sparta was in die fase de betere ploeg, maar moest toch toestaan dat Volendam grote kansen kreeg. Éénmaal werd de bal van de lijn gehaald en ook doelman Manuel Hogewoning moest nog een paar maal reddend optreden.

Aan de andere kant was Frank Heus gevaarlijk, maar hij kreeg de bal er niet in. Ook Donny van der Wal kreeg in de slotfase nog een mogelijkheid, maar zijn schot ging over. Toch was het Sparta Nijkerk dat in de slotfase het doel nog eenmaal wist te vinden. Adriaan Kruisheer maakte aan alle onzekerheid een einde door vlak voor tijd de 1-3 te maken. Over twee wedstrijden wint Sparta Nijkerk dus met 5-2 van RKAV Volendam en mag het zich net, als streekgenoten DVS’33 en VVOG, volgend seizoen Derde Divisionist noemen.

Staphorst – Gemert
Staphorst slaagde er in eigen huis niet de opgelopen schade in Gemert weg te poetsen. De zondaghoofdklasser won opnieuw met 2-1 en is zodoende volgend seizoen actief in de Derde Divisie Zondag.

Evenals midweeks, toen er binnen een paar minuten 1-1 op het scorebord stond, viel ook nu de openingstreffer snel. Ferdi ter Avest pegelde in de vijfde minuut de bal in de kruising namens Staphorst: 1-0. Meteen in de tegenaanval had Gemert de kans op de 1-1: Ralf Kemper kreeg de bal na een voorzet van Jens Leijten. Zijn schot ging echter voorlangs. Beide ploegen bleven de aanval zoeken en dat leidde in minuut 18 tot weer een mogelijkheid. Sander Vereijken schoot vanaf een meter of 20 namens Gemert, maar zijn schot ging naast. In minuut 29 kreeg Staphorst de ideale kans op 2-0, het schot van Brakke, op tijd hersteld van een blessure, belandde echter op de paal. In de 39ste minuut was het wel raak. Waar Sander Vereijken eerst nog een vrije trap op de paal schoot, was het Ralf Kemper die een voorzet van Willem den Dekker binnenkopte en zo zorgde voor de Brabantse gelijkmaker.

Staphorst ging direct weer op zoek naar de voorsprong, wat resulteerde in goede mogelijkheden voor Martijn Brake en Pim de Jonge, maar beide ploegen zochten met een 1-1 ruststand de kleedkamers op.

In de tweede helft schoot Gemert uit de startblokken met schoten van Thijs van Pol en Sander Vereijken. Een doelpunt leverde dit niet op, maar de Brabanders waren wel duidelijk de betere ploeg. Staphorst had doelpunten nodig maar creëerde in deze fase weinig grote kansen. Twintig minuten voor tijd was Gemert dichtbij de beslissing. Invaller Jasper Lalisang scoorde bijna bij zijn eerste balcontact. Staphorst-doelman René Oosterhof hield zijn ploeg op de been met een prachtige redding. Vlak daarna was Staphorst tweemaal dicht bij de 2-1. Eerst ging een schot van Reuvers over, vervolgens verdween een schot op de lat boven Gemert-doelman Barten. In de 84ste minuut was daar dan toch de beslissing. Ralf Kemper maakte de 1-2 en bezorgde de Brabanders daarmee het Derde Divisieschap. Voor Staphorst rest komend seizoen
opnieuw een plek in de hoofdklasse.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD