Volg ons

Derde Divisie

PLAY OFFS | Hels karwei voor herkansers Derde Divisie

PLAY OFFS | Hels karwei voor herkansers Derde Divisie

Voor de herkansers in de Derde Divisie wordt het een hels karwei om handhaving via de play offs veilig te stellen. Hoe dan ook moet in beide divisies één van hen een stap terug zetten, want in de finale van de play offs komen zij elkaar mogelijk tegen.

Er is nog wel een voorbehoud, want in het schema is er rekening mee gehouden dat een extra plaats wordt vrijgemaakt voor een beloftenteam en dat er dus één extra degradant is. Nu FC Groningen en mogelijk ook Vitesse zich terugtrekken uit de piramide is het nog maar de vraag wat de KNVB hier mee gaat doen.

Ook bijzonder is het dat er sowieso één hoofdklasser promoveert. In de derde finale treffen een zaterdag- en zondaghoofdklasser elkaar. Het is daarmee ook voor het eerst dat in de nacompetitie clubs van beide speeldagen elkaar treffen.

Het programma voor de play offs ziet er als volgt uit:
Ronde 1: (28/30 mei en 1/2 juni):
A: Laagst gekl. PK HKA za – Één na laagst gekl. PK HKB za
B: Laagst gekl. PK HKB za – Één na laagst gekl. PK HKA za
C: Laagst gekl. PK HKA zo – Één na laagst gekl. PK HKB zo
D: Laagst gekl. PK HKB zo – Één na laagst gekl. PK HKA zo

Ronde 2: (4/6 en 8/10 juni):
E: Winnaar A – Nummer 15 DD za
F: Winnaar B – Hoogst gekl. PK HKB za
G: Winnaar C – Nummer 15 DD zo
H: Winnaar D – Hoogst gekl. PK HKB zo
I: Nummer 16 DD za – Hoogst gekl. PK HKA za
J: Nummer 16 DD zo – Hoogst gekl. PK HKA zo

Finaleronde  (11/13 juni en 15/16 juni):
Winnaar I – Winnaar E
innaar H – Winnaar F
Winnaar J – Winnaar G

Deelnemers
De herkansers uit de Derde Divisie zaterdag lijken al vrijwel vast te staan: Eemdijk en SJC. In de Derde Divisie zondag zijn dat nu Blauw Geel’38 en OJC Rosmalen, maar daar komen nog heel wat meer clubs in aanmerking.

In de hoofdklasse A zaterdag zijn perodetitels gewonnen door RKAV Volendam en Jodan Boys. Ter Leede ligt op koers voor de derde periode, maar zij – of Volendam – zullen kampioen worden, waardoor de hoogst geklasseerde club zonder periodetitel (momenteel SC Feyenoord) ook mee mag doen aan de nacompetitie.

In de hoofdklasse B zaterdag hebben ACV en Staphorst al een periodetitel op zak. Ook hier geldt dat de koploper (Sparta Nijkerk) de beste papieren heeft voor het winnen van de derde periode. Mocht Sparta kampioen worden dat gaat het laatste ticket waarschijnlijk naar Excelsior’31 of AZSV.

In de hoofdklasse A zondag hebben Hoogeveen en Hoogland een periodetitel behaald. De strijd om zowel het kampioenschap als de derde periode ligt nog helemaal open, zodat vooralsnog alleen zeker is dat Hoogland de nacompetitie in gaat. Het kampioenschap gaat naar SDO, DEM of periodekampioen Hoogeveen, maar SDO of DEM kan ook nog overal naast grijpen als Hollandia of Alcides de derde periode wint.

De hoofdklasse B op zondag kent door het wegvallen van Papendorp maar twee periodes. Unitas won de eerste en de tweede periode gaat waarschijnlijk naar Gemert of Groene Ster. De hoogst geplaatste club zonder periodetitel plaatst zich ook. Misschien zelfs twee als de winnaar van de tweede periode ook kampioen wordt. Kanshebbers op een nacompetitieplaats zijn buiten de genoemde clubs ook nog Baronie en Halsteren.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie