maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisiePiepjonge scheidsrechter wil doorstoten naar Eredivisie

Piepjonge scheidsrechter wil doorstoten naar Eredivisie

Scheidsrechter Jannick van der Laan heeft er pas één wedstrijd in de Tweede Divisie op zitten, maar hij droomt al van een hoger podium. De arbiter is pas 21 jaar en gaat voor het hoogst haalbare in Nederland: de Eredivisie.

Talentengroep betaald voetbal

Kansen om de Eredivisie te halen zijn er zeker voor Van der Laan. Hoewel hij pas vier jaar geleden is begonnen als scheidsrechter, ontwikkelt hij zich in rap tempo. “Ik kreeg de smaak te pakken en heb me aangemeld bij de KNVB. Onderaan begonnen in de zogeheten groep 5. Na een half jaar promoveerde ik. Kwam in het talententraject amateurscheidsrechters. Nu zit ik in de talentengroep betaald voetbal. Krijg daar coaching van Hennie de Graaf, een oud-scheidsrechter met ontzettend veel ervaring. Hij komt vaak kijken. ’s Maandags analyseren we telefonisch mijn fluiten”, vertelde Van der Laan in het Cuijks Weekblad.

Fluiten in de Tweede Divisie

Van der Laan droomt er van om straks een vast gezicht in de Eredivisie te zijn. Het talent beseft dat hier wel tijd voor nodig is. De komende tijd zal hij daarom steeds vaker een wedstrijd uit de Tweede en Derde Divisie aangewezen krijgen, om ervaring op te doen. Twee weken geleden debuteerde hij in de Tweede Divisie. Hij floot de wedstrijd UNA – TEC. “Waarschijnlijk duurt het twee jaar voordat ik echt eerste divisie kan fluiten”, schetst Van der Laan. “Bij de jong elftallen van de betaald voetbalclubs spelen ook vaak Eredivisiespelers mee. Met hun trucjes en babbels moet je ook goed kunnen omgaan”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD