zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlClubsASWHPeter de Lange baalt: 'Had graag Tweede Divisie gevoetbald'

Peter de Lange baalt: ‘Had graag Tweede Divisie gevoetbald’

Peter de Lange neemt het vanmiddag met ASWH op tegen zijn oude club Spakenburg. De 29-jarige spits heeft geen rancuneuze gevoelens richting de Blauwen, maar wil wel graag winnen.

Doet me niets meer
,,Ik wil elke volgende wedstrijd winnen. We spelen vanmiddag tegen Spakenburg. Een titelkandidaat. Er is geen mooier affiche te bedenken. Reken maar dat we daar naar uitkijken en gebrand zijn op een goed resultaat. Of het voor mij meespeelt dat ik tegen mijn oude club speel? Helemaal niet. Ik ken bij iedere club wel jongens met wie ik heb gespeeld, ook bij Sneek. Dat doet me niets meer. Ik ben nu van ASWH”, zegt hij in het AD.

De pest erin
De aanvaller baalt echter dat het succesvolle vorig seizoen niet resulteerde in promotie naar de Tweede Divisie, zoals hij ook teleurgesteld is door de vroege bekeruitschakeling afgelopen week tegen Hoek: ,,Doodzonde. Niet verwacht ook. Een gemiste kans op een aantal onvergetelijke wedstrijden. Vorig seizoen haalden we de achtste finales met een prachtige wedstrijd tegen AZ als beloning. Ik zag ons alweer zitten. Bij elkaar voor de televisie tijdens de loting. Helaas. Ik heb ook nog steeds de pest in over het afgelopen seizoen. Dat we de promotiekansen naar de tweede divisie zelf hebben weggegeven. De tweede divisie is qua competitie vele malen mooier dan die van de derde divisie.”

Vriend
Bijzonder content is hij bovendien met Jack van den Berg als zijn huidige coach: ,,ASWH is een club met ambities, met kwalitatief een sterke selectie en een zeer goede trainer. Ik zeg niet dat Jack van den Berg de beste trainer is die ik ooit heb gehad, maar hij is tactisch wel heel erg sterk. De trainer staat boven de groep, maar is buiten het veld ook een vriend.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD