vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlClubsBlauw Geel'38Peter Bijvelds nieuwe technische directeur van De Graafschap

Peter Bijvelds nieuwe technische directeur van De Graafschap

Peter Bijvelds wordt volgend seizoen de nieuwe technische directeur van De Graafschap. Bij de club uit Doetinchem wordt Bijvelds de opvolger van Peter Hofstede die na zeven seizoenen vertrekt. Bijvelds is vanaf 2014 de algemeen en technisch directeur van TOP Oss en ambieert een meer voetbalinhoudelijke invulling van zijn werkzaamheden.

Waarschijnlijk wordt vandaag officieel bekend dat Bijvelds vanaf komend seizoen in Doetinchem de voetbalzaken gaat vormgeven. Bij De Graafschap was de afgelopen seizoenen veel kritiek op het aankoopbeleid en de gebrekkige doorstroming uit de jeugd, bovendien werd afscheid genomen van het scoutingsapparaat. Hoewel dit seizoen onder trainer Reinier Robbemond enkele talentvolle jeugdspelers minuten maken, vallen de prestaties in met name de thuiswedstrijden tegen en staat de hoofdmacht op de teleurstellende zevende positie.

Peter Bijvelds zwaait vanaf 2014 de scepter in Oss en combineert bij TOP de functie van algemeen directeur met die van technisch directeur. In het verleden was de Veghelaar ook werkzaam als directeur bij FC Den Bosch, bovendien  is hij Hoofd Prestatieve Jeugdopleiding bij Derde Divisionist Blauw Geel’38 in Veghel. TOP Oss presteert de laatste seizoenen uitstekend met een beperkte begroting, zo eindigde de formatie onder toenmalig trainer Klaas Wels in seizoen 2018/19 met smaakmakers als Dogan, Smeets en Olij zelfs als zesde in de Eerste Divisie. Vorig seizoen eindigde TOP Oss tiende, dit seizoen staat de Brabantse club op de twaalfde positie onder leiding van de nieuwe trainer Bob Peeters.

Bij TOP Oss heeft Bijvelds een mooie mix van ervaren krachten en talentvolle spelers met veel potentie samengesteld. Mede dankzij sterkhouders als Piqué, Kaak, Stuy van den Herik en Lammers ontwikkelen spelers als Kay Tejan, Joshua Sanches en Jearl Margaritha zich stormachtig. In het verleden vonden onder meer Tom Boere, Kevin van Veen, Philippe Rommens, Huseyin Dogan, Bryan Smeets, Richard van der Venne, Nick Olij, Dean van der Sluys, Johnatan Opoku, Xavier Mous, Tijjani Noslin, Ruben Roosken en Sekou Sylla via TOP Oss de weg omhoog.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]