maandag, augustus 8, 2022
HomeUitgelichtPersconferentie: Ook groepstrainingen en oefenduels niet meer toegestaan

Persconferentie: Ook groepstrainingen en oefenduels niet meer toegestaan

Het was voor amateurclubs al lastig om te blijven trainen, maar na de persconferentie zaterdagavond is het zelfs simpelweg niet meer toegestaan om in groepsverband te trainen.

In de harde lockdown is samen sporten ook uit den boze: ,,Voor volwassenen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club”, is te lezen op Rijksoverheid.nl.

Tot dusverre gold dat na 17 uur niet meer mocht worden gesport, waardoor sommige clubs hun trainingen verplaatsten om toch fit te kunnen blijven. Ook werden tot vandaag nog oefenduels gespeeld. Dat mag tot zeker 14 januari niet meer.

De verzwaarde maatregel zorgt ervoor dat amateurclubs en spelers nog langer nodig zullen hebben om weer wedstrijdfit te worden en dus de competitiehervatting weer iets later zal zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS