donderdag, februari 25, 2021
Home Uitgelicht Persconferentie Kabinet bevestigt: winterstop is aangebroken voor amateurvoetbal

Persconferentie Kabinet bevestigt: winterstop is aangebroken voor amateurvoetbal

De persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge leert ons dat de winterstop reeds is aangebroken voor het amateurvoetbal. Tot half december blijft Nederland in een gedeeltelijke lockdown vanwege het hoge aantal coronabesmettingen.

Dat betekent dus dat sporten in groepsverband met meer dan 4 personen niet is toegestaan. Door de bekerwedstrijden van begin december gaan nu definitief een streep. Het is wachten op de beslissing van de KNVB, nadat eerder de loting voor de tweede ronde werd uitgesteld.

Op z’n vroegst zal het amateurvoetbal pas begin 2021 weer hervat kunnen worden. De KNVB kondigde al aan dat voorafgaand aan het spelen van competitiewedstrijden een voorbereidingsperiode zal worden ingelast.

Slecht nieuws voor creatieve trainers
Trainers die ondanks het stilgelegde competitievoetbal toch aan de slag willen blijven met hun selectie hebben minder variatie mogelijkheden nu op de persconferentie vanavond bekend werd gemaakt dat groepslessen in sportscholen niet meer mogen. Alleen individueel mag nog worden getraind in de sportschool. Afgelopen weken organiseerden verschillende coaches clinics of alternatieve trainingen in sportscholen en dergelijke. Dat is vanaf woensdag 22.00 uur niet meer mogelijk. Deze maatregel geldt voorlopig voor 2 weken.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments