vrijdag, januari 21, 2022
HomeUitgelichtPersconferentie demissionair kabinet: Avondtrainingen tot zeker 14 januari niet toegestaan

Persconferentie demissionair kabinet: Avondtrainingen tot zeker 14 januari niet toegestaan

Amateurclubs mogen tot zeker 14 januari niet in de avonduren trainen. Het demissionaire kabinet maakte vanavond tijdens de persconferentie dat de huidige coronamaatregelen worden verlengd tot half januari.

Een van de maatregelen is dat sportclubs na 17 uur gesloten zijn. Dat geldt ook voor sportscholen, horeca en niet essentiële winkels. De enige uitzondering zal gelden voor amateurclubs die deze week doorbekeren in de KNVB beker. Omdat het om een betaald voetbaltoernooi gaat, worden clubs die nog in het toernooi zitten gezien als ‘topsporters’ en is er voor hen een uitzondering waarbij wel in de avond getraind mag worden.

De verlenging van de maatregelen zal ook problemen gaan geven bij de hervatting van de competitie. Immers, op 15 januari staat de eerste speelronde na de winterstop gepland. Aangezien vrijwel alle clubs wekenlang veel minder hebben kunnen trainen, lijkt het erop dat de hervatting van de competitie uitgesteld gaat worden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS