Volg ons

Excelsior Maassluis

Penalty’s zorgen voor puntendeling in Maassluis

Penalty’s zorgen voor puntendeling in Maassluis

Excelsior Maassluis en Jong Sparta hebben vanmiddag op Sportpark Dijkpolder met 1-1 gelijkgespeeld. In een wedstrijd met weinig vermaak en een weifelend optreden van de scheids zorgden Daan Blij en Ayoub Boukhari (allebei uit een strafschop) voor de eindstand.

Jong Sparta
Trainer Jeroen Rijsdijk en Kevin Ringeling hadden vandaag een speciale wedstrijd op het programma staan. De twee zijn nu nog actief bij Excelsior Maassluis en vertrekken aankomende zomer naar de tegenstander van vanmiddag: Jong Sparta. Jong Sparta, nu nog getraind door Frank van Kempen, is klaar in de competitie en dat bleek ook in de opstelling. De jonge Spartanen speelden met veel anderen die normaal alleen de bank warmhouden. Alles staat bij de Spartanen natuurlijk in het teken van het eerste elftal wat morgen een cruciale wedstrijd speelt tegen FC Dordrecht.

Moeizame eerste helft

De wedstrijd was nog niet begonnen of Excelsior Maassluis moest al gedwongen wisselen. Spits Jeremy Moreno (vorige week nog goed voor twee goals) raakte geblesseerd aan zijn enkel. Zodoende moest Redouan Omar Ouali al na vier minuten zijn plaats in de aanval innemen. De eerste helft was er een van weinig hoogtepunten voor de toeschouwers. Stephan Kruithof was na acht minuten via een afstandsschot nog dicht bij een goal, maar mikte het te hoog. Ook het vizier van Daan Blij was net niet scherp genoeg afgesteld bij zijn vrije trap na een half uur. De bal belandde op de paal en ging naast. Keeper Michael Fabrie had het nakijken, maar zag tot zijn geluk de bal via het aluminium naast gaan.  Het was een vrij moeizame eerste helft op een zeer klein speelveld waar beide ploegen eigenlijk niets konden creëren. Jong Sparta kwam pas na 40 minuten een keer gevaarlijk voor de goal toen spits Yani Bouras de diepte in werd gestuurd, maar de spits werd van gevaar weerhouden door zijn toekomstige ploeggenoot Kevin Ringeling.

Scheidsrechter

In de tweede helft bracht coach Van Kempen een extra spits, Lovette Felicia, en dit bleek een goede zet. De aanvaller versierde net na zijn entree een zeer goedkope penalty die Ayoub Boukhari feilloos benutte. Scheidsrechter Jerome Vries had het moeilijk om de wedstrijd onder controle te houden en dit zorgde dan ook voor veel frustraties op het veld. Voor veel entertainment zorgde dit echter niet. Beide ploegen konden niet veel creëren en het gene wat er gecreëerd werd zorgde amper voor gevaar. Lovette Felicia was de gevaarlijke man aan Spartaanse kant, maar wist keeper Van Leeuwen niet te passeren.

Penalty

Bij de Tricolores kwam het grootste gevaar vandaan bij invaller Ouali. De behendige aanvaller creëerde twee goede mogelijkheden, maar kreeg de bal niet tussen de palen. Maassluis wilde de gelijkmaker en zette verdediger Daan Blij in de spits als stormram om zo nog wat af te dwingen. Uiteindelijk kwam de gelijkmaker daar toch. Invaller Jelle Klap legde zijn tegenstander neer in de eigen zestien en scheidsrechter Vries kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen en de back te bestraffen met geel. Daan Blij benutte de penalty in de 89e minuut en zodoende hielden beide ploegen een punt over aan de Rijnmond derby. Dit gelijkspel is alweer het 12e gelijkspel voor de ploeg uit Maassluis.
Advertentie
Advertentie

Meer over Excelsior Maassluis