Volg ons

Eerste Divisie

Penalty’s doen FC Oss de das om in Dordrecht

Penalty’s doen FC Oss de das om in Dordrecht

Christiaan Bax kende een drukke avond bij FC Dordrecht tegen FC Oss. De scheidsrechter van dienst trok twee keer rood en gaf ook nog eens twee strafschoppen. De penalty’s  waren in het voordeel van de thuisploeg en zodoende pakken de Dordtenaren maar wéér eens een zege (2-0).

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Vorm
Vrijdagavond stond er in het Riwal Hoogwerkers stadion een wedstrijd op het programma tussen twee ploegen in vorm. Zowel thuisploeg FC Dordrecht als FC Oss wonnen vier keer uit hun laatste vijf wedstrijden. Op de ranglijst staan de gasten uit Oss ver voor op de Dordtenaren. De ploeg van coach trainer Klaas Wels staat op plaats zeven terwijl de Schapenkoppen het voorlopig nog moeten doen met een plek in het rechter rijtje; de groen-witten bezetten de veertiende plaats. Dordrecht verraste vorige week vriend en vooral vijand door koploper Fortuna Sittard met een 3-0 nederlaag aan de broek weer terug naar Limburg te sturen. Ook vandaag waren de mannen van trainer Gérard de Nooijer vastbesloten om te laten zien dat het vorige week behaalde resultaat géén geluk was.
Penalty en rode kaart
Dordrecht begon beter aan de wedstrijd en had het meerdere gedeelte van het balbezit. De Ossenaren trokken zich terug en probeerde er op de counter uit te komen. In de zevende minuut mocht het eerste gevaar via Jafar Arias en Denis Mahmudov genoteerd worden, maar dit leverde niet meer dan een corner op.  Dordrecht probeerde steeds met een lange bal achter de verdediging van de Noord-Brabanders te komen en in de veertiende minuut was dit zeer succesvol. Na een lange bal was Andreias Calcan er door en trok verdediger Dennis Jansen aan de noodrem. Het gevolg was dat Dordrecht een penalty mocht nemen en ook nog eens met een man meer op het veld overbleef aangezien scheidsrechter Bax de actie van de rechtsback beloonde met een rode kaart. De strafschop werd benut door Jafar Arias en zodoende zat de thuisploeg in een hele luxe zetel. De Schapenkoppen konden nu veel op balbezit spelen en de momenten uitkiezen om gevaarlijk te worden. Dit leverde voornamelijk kansjes op voor Mahmudov en Gustavo Hamer, maar meer dan een aantal hoekschoppen leverde dit niet op. Dordrecht werd amper bedreigd en kon zo met een heerlijk gevoel aan de thee.
Weer een strafschop
De tweede helft was het FC Oss wat wilde voetballen, maar het was Dordrecht dat de kansen kreeg. Oss kwam eigenlijk steeds beter in de wedstrijd, maar kreeg het deksel op de neus. In de 63ste minuut was het Calcan die in het strafschopgebied werd neergelegd en kreeg Dordt wéér een penalty. Deze keer was het Mahmudov die mocht aanleggen en ook deze keer was het raak. Een comfortabele voorsprong die niet meer in gevaar zou gaan komen, ook al mag de thuisploeg zijn keeper Bryan Janssen voor danken. De wedstrijd eindigde voor Dordrecht ook met tien man; ook invaller Terence Groothusen kon met rood vertrekken na te onbesuisd inkomen. Zo won Dordrecht wéér en blijft de reeks met overwinningen zich opstapelen. Het staat nu op de dertiende plek. Oss doet een stapje omlaag en bezet nu plek acht.
Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie