vrijdag, december 3, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagPeet van der Slot neemt moeilijke beslissing bij VVSB

Peet van der Slot neemt moeilijke beslissing bij VVSB

Peet van der Slot doet een stap terug als selectiespeler van VVSB. De ervaren verdediger stelt een conditionele achterstand te hebben en gezien zijn drukke privéleven dat moeilijk te kunnen inlopen.

Op de website van VVSB schrijft hij: ,,Afgelopen zomer ben ik vol enthousiasme en ambitie terug gekomen naar de club waar het voor mij allemaal begonnen is en waar ik samen met jullie vele mooie momenten heb meegemaakt. (..) Helaas lopen in de praktijk dingen niet altijd hetzelfde als je het van te voren bedenkt. Ik heb afgelopen twee jaar door een knieblessure en het vorige corona seizoen slechts een handjevol wedstrijden gespeeld. Mijn doel was dan ook om dit jaar direct fit aan het seizoen te beginnen, maar helaas testte ik de dag voordat de voorbereiding begon positief op Corona. In eerste instantie dacht ik hier weinig last van te hebben, maar ondertussen heeft dit helaas anders uitgepakt. De combinatie van twee jaar lang weinig tot geen wedstrijden, een groot deel van de voorbereiding missen door Corona plus de naweeën van het virus zelf hebben mij vanaf het begin op een fysieke achterstand gezet ten opzichte van mijn teamgenoten. Helaas is dit voor een speler die het vooral van zijn fysieke en conditionele kwaliteiten moet hebben geen gelukkige combinatie. De afgelopen maanden heb ik hard getraind om de achterstand in te halen, echter merk ik dat dit niet zo makkelijk gaat als gehoopt. Met daarnaast een drukke baan binnen een snelgroeiend bedrijf waar ik verantwoordelijk ben voor de internationale supply chain, een sector die momenteel ook zwaar onder druk staat, merkte ik dat het voor mij moeilijk is om op beide vlakken 100% focus en energie te hebben. En zeker niet als er ook nog een fysieke achterstand goed gemaakt moet worden. Daarom heb ik de afgelopen periode een stapje terug gedaan bij het 1e elftal.”

Van der Slot speelde jarenlang voor VVSB tot 2018, toen hij een uitstap maakte naar Koninklijke HFC. Deze zomer keerde hij terug in Noordwijkerhout.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS