vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlEredivisiePEC Zwolle weet weer wat winnen is: "Maar nog steeds heel zware...

PEC Zwolle weet weer wat winnen is: “Maar nog steeds heel zware situatie.”

In het laatste duel van 2021 zag ging PEC Zwolle 1-0 onderuit tegen Vitesse en leek klaar voor de slachtbank. Met tien punten achterstand op de nummer 15 ging het de winterstop in en leek zich te kunnen opmaken voor rechtstreekse degradatie.

Hoe anders is die situatie nu? De ploeg was na de hervatting in februari samen met koploper Ajax de beste ploeg van de Eredivisie. PEC Zwolle, dat in totaal vier wedstrijden won dit seizoen, boekte drie zeges in de laatste vier speelronden. Is de ploeg van Dick Schreuder nog in leven of is het slechts een laatste stuiptrekking in een verloren seizoen?

Feit blijft dat de stand op de ranglijst er in elk geval heel anders uitziet. Was het verschil voor de winterstop nog tien punten met plek nummer 15, is die nu teruggebracht tot slechts vier punten. Achtereenvolgend wist PEC Zwolle te winnen van Willem II, SC Heerenveen en SC Cambuur. Daarnaast werd er ook gelijkgespeeld tegen NEC en FC Groningen en dat betekent dat Zwolle twaalf punten mag bijschrijven.

Dick Schreuder en Mees de Wit
Iets wat een groot impact heeft binnen PEC Zwolle is het aanstellen van trainer Dick Schreuder. Sinds november zwaait de oudere broer van Alfred Schreuder met de scepter en dat is te zien: “Je ziet dat terug in de randvoorwaarden: zoals eten, krachttraining en de velden. Daar moeten grote stappen in gemaakt worden, professionaliseren.” aldus Schreuder tegenover de NOS.

Daarnaast voerde de trainer ook een formatiewijziging door en dat lijkt zijn vruchten af te werpen. Schreuder stapte over van een 4-3-3 naar een 5-3-2 en zag ruimte in zijn elftal voor back Mees de Wit. “Een nieuwe trainer, een nieuwe formatie, vol drukken en we maken nu ook gewoon goals. We zitten er goed in” aldus de linksback tegenover NOS.

“Na de winterstop valt het de goede kant op” zegt trainer Dick Schreuder. “Maar we zitten nog steeds in een hele zware situatie. Het is goed dat we zijn aangesloten en dat het geloof terug is, hopelijk ook bij de supporters, want die hebben we nodig.” Schreuder benadrukt vervolgens de mentale veerkracht die nodig is in strijd tegen degradatie: “Om te blijven geloven in elkaar en in de nieuwe ideeën die we aanbrachten met de technische staf.”

De degradatiekraker tegen Heracles Almelo
Komend weekend staat de wedstrijd tegen Heracles Almelo op het programma voor PEC Zwolle. Heracles staat op een 12e plek en heeft zes punten meer dan PEC Zwolle. Mochten de Blauwvingers weten te winnen dan kunnen zij zich daadwerkelijk voegen bij de ploegen boven hen. Helemaal gezien het feit de achterstand op concurrenten Sparta en Fortuna helemaal teruggebracht is naar respectievelijk nul en twee punten.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]