donderdag, februari 2, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlEredivisiePEC Zwolle vs Willem II livestream: Eredivisie voorspellingen, aftrap en team nieuws

PEC Zwolle vs Willem II livestream: Eredivisie voorspellingen, aftrap en team nieuws

PEC Zwolle staat in 2022 voor een loodzware opgave en die opgave begint op vrijdagavond in eigen stadion. De Zwollenaren treden aan tegen een andere laagvlieger in de Eredivisie dit seizoen; Willem II.

Waar PEC Zwolle het al sinds de start van het seizoen moeilijk heeft, zijn de problemen bij Willem II zich pas de laatste tijd gaan opstapelen. De afgelopen 8 wedstrijden 

PEC Zwolle

 

VS

Datum: Vrijdag 14 januari
Aftrap: 20:00, Mac3Park Stadion, Zwolle.

PEC Zwolle vs Willem II: Live stream

Wil jij PEC Zwolle tegen Willem II live volgen? Maak dan snel een account aan bij Bet365 en volg alle gebeurtenissen in de wedstrijd helemaal gratis. 

Je vindt hier een volledig overzicht van statistieken en krijgt te zien waar de bal zich op het moment van spelen bevindt. Ook grote kansen en reddingen zijn zaken die je kan volgen bij Bet365. 

Als je dan toch de wedstrijd volgt, kun je ook meteen een gokje wagen op één van de clubs. 

PEC Zwolle vs Willem II: Voorbereiding & laatste nieuws

PEC Zwolle en Willem II hebben allebei in Nederland kunnen genieten van de winterstop. De clubs hebben voor het winterse trainingskamp dus niet de Zuid-Europese zon opgezocht, maar zijn veilig in Nederland gebleven. 

Hoewel veilig? PEC Zwolle heeft bij de KNVB een aanvraag gedaan of de wedstrijd verplaatst kan worden omdat ze teveel coronagevallen zouden hebben. Vorige week bevestigde de KNVB nog dat elke ploeg die 12 veldspelers en een keeper heeft gewoon moet spelen.

Gaat PEC Zwolle – Willem II door?

Toch is er nog een extra mogelijkheid voor PEC Zwolle. De KNVB kijkt namelijk ook naar elk geval om te kijken of er een uitzondering nodig is. Als PEC Zwolle moet spelen is de kans groot dat ze met veel andere namen starten. 

Winterse aankopen

PEC Zwolle heeft in de tweede seizoenshelft twee dingen nodig; goals en punten. Daarvoor hebben ze in Arnhem aangeklopt met als resultaat dat Oussama Darfalou het seizoen afmaakt in Zwolle. 

Bij Willem II zijn er geen nieuwe aanwinsten waar je op moet letten. Wel hebben de Tilburgers John Yeboah voor de rest van het seizoen verhuurd aan 3de Bundesliga-club MSV Duisburg. 

Geschiedenis PEC Zwolle – Willem II

Uit de afgelopen 17 confrontaties tussen PEC Zwolle en Willem II blijkt dat de clubs dicht bij elkaar staan. Beide clubs wisten 6 van deze confrontaties te winnen. 

De laatste keer dat PEC wist te winnen was in 2016 toen het 4-1 werd. Destijds stond PEC-doelman Konstantinos Lamprou nog onder de lat bij de Tilburgers. 

PEC Zwolle vs Willem II: Wanneer is de aftrap?

PEC Zwolle – Willem II begint vrijdagavond 14 januari om 20:00 ’s avonds. De scheidsrechter van dienst is Jeroen Manschot en de wedstrijd wordt gespeeld op het kunstgras in het Mac3Park in Zwolle. 

PEC Zwolle vs Willem II: Team nieuws

Bij PEC Zwolle zijn niet alleen eventuele coronabesmettingen een probleem. Ook qua blessures staat het er in Zwolle niet goed voor; de ploeg mist tegen Willem II Daishawn Redan, Dean Huiberts, Kenneth Paal, Sai van Wermeskerken, Sam Kersten en Samir Lagsir. 

Trainer Dick Schreuder kiest waarschijnlijk weer voor een 5-3-2 opstelling met Mustafa Saymak als aanvallende middenvelder. Of Darfalou meteen gaat spelen is nog even afwachten, als hij speelt, neemt hij waarschijnlijk de plek in van Luka Adzic. 

Ook Willem II heeft een lijst blessuregevallen die ze graag korter hadden gezien. Emil Bergström, Freek Heerkens, Robbin Ruiter en Wesley Spieringhs zijn er door blessures niet bij terwijl Ulrik Jenssen nog een wedstrijd geschorst is. 

Willem II trad voor de winterstop aan met Jenssen en Roemeratoe als centrale verdedigers. Met de schorsing en blessures op deze posities ligt het voor de hand dat Roemeratoe deze rol nogmaals in gaat vullen met naast hem Nikolaos Michelis, een huurling van AC Milan. 

Voorin blijft het oppassen voor de snelheid van Willem II, met Mats Köhlert en Ché Nunnely hebben ze twee vaardige buitenspelers. De spitspositie zal bezet worden door Kwasi Wriedt of Elton Kabangu. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD