maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlEredivisiePEC Zwolle toont interesse in Oussama Darfalou

PEC Zwolle toont interesse in Oussama Darfalou

Het lijkt erop dat Oussama Darfalou gaat vertrekken bij Vitesse. PEC Zwolle heeft namelijk doelpunten nodig, zo scoorde PEC pas 9 keer dit seizoen dat is een na 18 wedstrijden zeer matig en is daarom niet voor niets is het dan ook de hekkensluiter van de Eredivisie. De Algerijnse spits speelde sinds 2018 voor de Arnhemse club.

Is Oussama Darfalou de juiste speler voor PEC Zwolle?

Laten we eerst kijken naar de statistieken van Darfalou. In de 83 eredivisie wedstrijden die hij speelde voor Vitesse en VVV Venlo scoorde hij 19 goals en gaf hij 6 assist. Het is wel goed te noemen dat de spits veel wedstrijden vanaf de bank is begonnen. Hij speelde in totaal 4.045 minuten in de Eredivisie, wanneer je kijkt naar de betrokkenheid bij een doelpunt (goals + assist) komt dat uit op elke 161 minuten betrokken bij een doelpunt. Dit zijn geen bijzondere cijfers. Het is zeker dat Darfalou voetballende kwaliteiten heeft, alleen komen ze er helaas niet altijd uit.

Het zal interessant zijn of het team van Dick Schreuder zich kan versterken met Darfalou. Schreuder kent Darfalou nog van zijn tijd bij Vitesse en zal daarom goed kunnen in schatten of hij binnen het systeem past bij PEC.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]