Volg ons

Tweede Divisie

Pas donderdag overleg topamateurclubs over voortzetting competitie

Pas donderdag overleg topamateurclubs over voortzetting competitie

Niet afgelopen maandag maar pas aanstaande donderdag hebben de topamateurclubs overleg over een initiatief om alsnog de competitie te stoppen. Die nuancering maakt Henk de Goeij, voorzitter van Kozakken Boys, in het AD.

Onjuist
,,Wat er tot nu toe naar buiten is gekomen klopt niet”, zegt De Goeij, voorzitter van de Werkendammers, in de krant. ,,Een aantal media heeft de mening van technisch manager Cees Bruinink van vv Katwijk gepubliceerd, maar hij zit er toch wel een beetje naast. Niet maandag, maar pas komende donderdag hebben wij als voorzitters via een videoverbinding weer regulier overleg met elkaar. Nu al is duidelijk dat niemand spelen zonder publiek leuk vindt, maar laten wij ook vaststellen dat dit voor het gehele voetbal in Nederland geldt.”

Verkeerd signaal
Bovendien wordt nu al duidelijk dat de clubs niet eensgezind zijn in de wens om de competitie te staken. ,,Als wij het voetballen nu stilleggen, geven wij misschien wel een verkeerd signaal af”, vervolgt De Goeij. ,,Een belangrijk aspect is de financiële kant. In het voorjaar zijn de sportcomplexen al op slot gegaan. Nu gebeurt dit opnieuw en zijn er geen inkomsten. Met de KNVB en NOC*NSF moeten wij wel gaan nadenken hoe de sportclubs hiervoor gecompenseerd kunnen gaan worden.”

Afwachten
De KNVB besloot eerder al om, ondanks de wens van een groot aantal clubs, de competitie ‘gewoon’ voort te zetten, ook al is dat zonder publiek. Rond 20 oktober wordt een vervolgbeslissing verwacht, afhankelijk van de maatregelen van de regering.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie