Volg ons

Tweede Divisie

OVERZICHT | Tweede Divisie: Top 3 maakt geen fout, Bollenstreekderby onbeslist

OVERZICHT | Tweede Divisie: Top 3 maakt geen fout, Bollenstreekderby onbeslist

HHC Hardenberg, Katwijk en IJsselmeervogels hebben geen in speelronde 18 geen fout gemaakt. De top 3 van de Tweede Divisie versloeg respectievelijk Koninklijke HFC, Scheveningen en Jong Sparta.

Koploper HHC Hardenberg wist zich pas na rust te ontworstelen aan de Koninklijke. Niet voor het eerst was verdediger Serge Fatima verantwoordelijk voor een belangrijke treffer voor de ploeg van coach Gert Jan Karsten. Ruim een kwartier voor tijd verschafte Nick de Bondt, pas kort in het veld, HHC nog wat meer lucht met de 2-0. In blessuretijd bepaalde Joel Amakodo de eindstand op 3-0.

Nummer 2 Katwijk toonde vorige week al veerkracht op bezoek bij Jong FC Volendam en ook op de Krom tegen Scheveningen moest het van diep komen bij de ploeg van coach Jan Zoutman. Scheveningen was voor rust op voorsprong gekomen door Jari de Jong. Na rust verdubbelde Tim Peters de voorsprong. Het antwoord van Katwijk volgde al snel. Kay Blokland scoorde de aansluitingstreffer. Wederom greep Katwijk in de slotfase de zege. Joey Jongman maakte tien minuten voor tijd de gelijkmaker en twee minuten later scoorde Marouane Afaker de winnende treffer: 3-2. Lees hier het uitgebreide verslag.

Op Het Kasteel voorkwam IJsselmeervogels pas in blessuretijd puntenverlies bij het debuut van trainer Gert Kruys. De Rooien namen via Danny van den Meiracker de leiding. Halverwege de eerste helft werd het weer gelijk door een eigen doelpunt van Jeffrey Buitenhuis. Bij rust stond de ploeg van Jeroen Rijsdijk zelfs voor, toen Youssef el Kachati de 2-1 maakte. Tien minuten na rust kwam de ploeg van Kruys op gelijke hoogte via Robbert Olijfveld. In blessuretijd scoorde Buitenhuis ook in het vijandelijke doel, waardoor IJsselmeervogels met 2-3 huiswaarts ging. Een minuut na die treffer kreeg Spartaan Boyd Reith nog wel zijn tweede gele kaart.

Het is lastig winnen voor tegenstanders op sportpark Zuid, maar Quick Boys slaagde daar zaterdagavond wel in. De Katwijkers kwamen al vroeg aan de leiding via Tommy Bekooij. Het duurde tot vlak na rust alvorens De Treffers op gelijke hoogte kwam via Lowie van Zundert. Twintig minuten voor tijd bewees aanwinst Olaf van der Sande opnieuw zijn meerwaarde met de 1-2. Tien minuten later besliste Ricardo Kuijvenhoven het duel met de 1-3. Door de zege klimt Quick Boys naar plek 12, De Treffers staat achtste.

TEC wist geen punten te pakken op het eigen sportpark De Lok tegen Kozakken Boys. De Werkendammers namen al voor rust een verdiende 0-2 voorsprong via Jeffrey Rijsdijk en Kay Tejan.

De Bollenstreekderby tussen Noordwijk en Rijnsburgse Boys leverde voor de camera’s van FOX Sports een doelpuntenregen op. Na 13 minuten brak Furhgill Zeldenrust de ban voor de Uien. Denzel James maakte even voor rust de gelijkmaker. Na de pauze was Zeldenrust wederom trefzeker. Een kwartier voor tijd leek Rijnsburg op weg naar de zege toen Jeffrey Jongeneelen de 1-3 maakte. In een knotsgekke slotfase pakte Noordwijk echter alsnog een punt. Eerst tekende Tjeerd Westdijk in misschien wel één van zijn laatste duels voor Noordwijk voor de 2-3, in blessuretijd bracht Nick van Staveren Duinwetering helemaal in vuur en vlam door de 3-3 te maken.

Spakenburg boekte een nipte zege op ASWH. Matchwinner werd Thomas van de Houten, die vlak voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Excelsior Maassluis kon drie heel belangrijke punten bijschrijven na een bevochten zege op Jong FC Volendam. Ben Sallam maakte al vroeg de 0-1 voor de Volendamse beloften, maar die voorsprong werd teniet gedaan toen Vincent van den Berg na een dik kwartier een strafschop benutte: 1-1. Victor van Montfort zorgde halverwege de eerste helft opnieuw voor een voorsprong voor Jong Volendam. Van den Berg had op slag van rust opnieuw gelijk kunnen maken, maar hij miste een strafschop. In de slotfase wist Excelsior M het duel alsnog te kantelen. Weer was Van den Berg de doelpuntenmaker. In blessuretijd schonk invaller Soufian Charraoui de Tricolores alsnog de zege: 3-2.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie