Volg ons

Tweede Divisie

OVERZICHT | Tweede Divisie: speelronde 8 bomvol stunts

OVERZICHT | Tweede Divisie: speelronde 8 bomvol stunts

Met verrassende zeges van FC Lienden op Rijnsburgse Boys, Koninklijke HFC bij Spakenburg en kampioen Katwijk dat punten morst tegen Jong Sparta was speelronde 8 er één van de verrassende uitslagen. Het bevestigde bovendien het vaak gehoorde cliché dat in de Tweede Divisie iedereen van iedereen kan winnen…

IJsselmeervogels verzuimde om de koppositie te heroveren op AFC. De Rooien kwamen op bezoek bij Jong Vitesse pover voor de dag. Na een eerste helft met weinig hoogtepunten, opende Patrick Vroegh namens Jong Vitesse na een klein uur spelen de score. Een minuut later scoorden de Arnhemse beloften zelfs de 2-0 via Anil Mercan. Vlak voor tijd kopte Jeffrey Buitenhuis nog wel de 2-1 binnen, maar tot de gelijkmaker leidde het niet meer.

De Treffers kende een uiterst productief slotkwartier van de eerste helft tegen Scheveningen. Sjoerd Ars, Pim Balkestein en Coen Maertzdorf hadden samen slechts zeven minuten nodig om de Schollekoppen op een schier onoverbrugbare 3-0 achterstand te zetten. Na rust maakte Mehmet Aldogan nog wel de 3-1, maar een ommekeer zat er niet in. In blessuretijd scoorde Boy van de Beek de 4-1.

Een helft lang leek er niets aan de hand voor GVVV op bezoek bij Barendrecht. Halverwege de eerste helft opende Jeremy de Graaf de score en het was wachten op het moment dat de Veenendaalers het duel in het slot zouden gooien. Maar net als tegen FC Lienden leek er pure tequila in de theebekertjes in de rust te hebben gezeten. Totaal anders was de tweede helft, waarin Donny Navas Sanchez al snel de 1-1 maakte en GVVV in de slotfase nog blij mocht zijn met een punt. Eindstand 1-1.

Met vier punten uit de laatste twee duels deed Spakenburg het naar behoren de afgelopen weken, maar op de eigen Westmaat snoepte Koninklijke HFC de punten mee. In een wedstrijd met weinig kansen was de treffer van Robin Eindhoven, tien minuten voor tijd, voldoende voor de volle winst. Het doet HFC stijgen naar een knappe vijfde plaats. Eindstand 0-1.

Er zijn weinig stabiele factoren dit seizoen bij Kozakken Boys, behalve dan het feit dat spektakel vrijwel gegarandeerd is bij de Werkendammers. Zo ook tegen HHC Hardenberg. Wederom kwam Kozakken Boys, net als vorige week tegen VVSB, op ruime achterstand. Rens van Benthem en Rob van der Leij (strafschop) zorgden ervoor dat het na ruim een half uur 0-2 was. Vlak voor rust deed Ahmed El Azzouti wel wat terug en na een uur was de stand weer in evenwicht dankzij Sanny Monteiro. Vlak voor tijd ging het echter alsnog mis voor de Werkendammers. Rick Hemmink zorgde ervoor dat HHC een erg fijne terugreis maakte met in de tas drie belangrijke punten om de aansluiting te behouden. Eindstand 2-3.

Het publiek op de Krom genoot ongetwijfeld van het mooie weer, maar heel veel kansen wisten Katwijk en Jong Sparta niet te creëren. En als Katwijk dan gevaarlijk was, dan konden de jonge Rotterdammers vertrouwen op doelman Jomar Gomes, die Marciano Mengerink en Jordy Hilterman van het scoren afhield. Het was de ingevallen Norair Mamedov die in minuut 72 vanaf de hoek van de zestien de 1-0 scoorde. Katwijk was echter nauwelijks uitgejuicht of het was al 1-1 via Gianni dos Santos. In de slotfase kreeg Katwijk nog wel kansen op de volle winst, maar die kwam er niet. Eindstand: 1-1.

Zoals wel vaker dit seizoen had AFC ook tegen Excelsior Maassluis een tegentreffer nodig om bij de les te raken. Vincent van den Berg opende al vroeg de score voor de Tricolores. Pas na de pauze wist AFC het duel te kantelen, mede omdat Maassluis een onherkenbare tweede helft speelde. Opnieuw scoorde Tim Linthorst, nu de belangrijke 1-1 uit een vrije trap. Enkele minuten later scoorde Raily Ignacio zowel de 2-1 als de 3-1. Vlak voor tijd bepaalde Fouad Belarbi de eindstand op 4-1.

Hij was al regelmatig de uitblinker bij Jong De Graafschap en nu weet ook het publiek van FC Lienden, war Marlon Versteeg dit seizoen op huurbasis speelt, wat zijn kwaliteiten zijn. Versteeg maakte een heerlijke openingstreffer voor Lienden tegen Rijnsburgse Boys. Met de onlangs aangetrokken Michiel Hemmen in de basis draaide de Betuwse ploeg als een trein. Al voor rust had de marge ruimer dan 1-0 kunnen zijn, maar de paal stond meer treffers in de weg. Maikey Parami kon na de pauze echter gelijk maken, maar doelman Jan Schimmel kwam als winnaar uit de bus in het 1 tegen 1 duel. Kort daarna werd het alsnog 2-0 via Frank Wiafe. Halverwege de tweede helft zorgde de 3-0 van Milad Intezar voor de definitieve beslissing. Met nog een kwartiertje te spelen kregen de Uien toch weer wat hoop met de 3-1 van Joel Tillema. Op het tandvlees sleepte Lienden echter de 3-1 zege uit het vuur.

In de kelder van de Tweede Divisie pakte Jong Almere City drie hele belangrijke punten tegen VVSB. Stijn Meijer maakte na een klein half uur de 1-0. VVSB kwam echter terug. Via Lovette Felicia werd het vlak voor rust 1-1 en na een uur spelen nam de ploeg van Jack Honsbeek zelfs de leiding via Tommy Bekooij. In de slotfase ging het, net als vorige week tegen Kozakken Boys, weer mis voor Sint Bavo. Radinio Balker en Haji Adoma bezorgden Jong Almere alsnog zege. Eindstand 3-2.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie