Volg ons

Tweede Divisie

OVERZICHT | Tweede Divisie: Barendrecht gedegradeerd, VVSB klimt over FC Lienden en Excelsior M verslaat kampioen AFC

OVERZICHT | Tweede Divisie: Barendrecht gedegradeerd, VVSB klimt over FC Lienden en Excelsior M verslaat kampioen AFC

Speelronde 32 gaat de boeken in als het moment waarop alle spanning definitief uit de Tweede Divisie verdween. Met AFC was de kampioen vorige week al bekend, maar na vandaag weten we ook wie degradeert en play-offs moet spelen om lijfsbehoud.

VVSB is dankzij een 2-0 zege op Jong Almere City geklommen van plek 16 naar plek 15 op de ranglijst en ging FC Lienden voorbij. Na rust zorgden treffers van Frank Tervoert en Lovette Felicia voor een 2-0 eindstand.

Excelsior Maassluis lijkt het seizoen daadwerkelijk af te gaan sluiten als de nummer 2 van de Tweede Divisie. Een uitmuntende prestatie voor de Tricolores die heel sportief een erehaag vormden voor AFC, maar daarna geen ontzag meer hadden voor de kampioen. Vincent van den Berg maakte al na 4 minuten de 1-0, maar al snel produceerde Raily Ignacio de 1-1. Daan Blij verzorgde de winnende 2-1. Na rust bepaalde Blij de eindstand op 3-1.

De belangrijkste concurrent voor plek 2, IJsselmeervogels, ging na een turbulente week opnieuw onderuit. De beloften van Vitesse waren op de Westmaat met 2-3 te sterk, waardoor de Rooien de vierde nederlaag op rij leden. Een puntendeling was mogelijk geweest, ware het niet dat Danny van den Meiracker vlak voor tijd een strafschop miste.

Voor Barendrecht is het doek gevallen. De ploeg van Jack van den Berg verloor in blessuretijd met 2-1 van GVVV. De Veenendaalers lieten vele kansen onbenut en stonden met 1-0 voor tot de slotfase door een doelpunt van Soufiane Laghmouchi. Qjell Krolis kopte echter in minuut 90 de gelijkmaker binnen, maar een minuut later bezorgde Sherwin Grot GVVV wederom een voorsprong: 2-1. Daarmee daalt Barendrecht af naar de Derde Divisie volgend seizoen.

Scheveningen verzekerde zich op het eigen Houtrust definitief van nog een seizoen in de Tweede Divisie. De ploeg van John Blok nam bovendien revanche voor de teleurstellende afgelopen weken door met 3-0 te winnen van De Treffers.

Kozakken Boys is op weg naar het winnen van de derde periode. De Werkendammers boekten de vierde uitzege op rij door met 2-3 te winnen bij HHC. Dat was knap, want bij rust stonden de Hardenbergers nog met 2-0 voor dankzij goals van Rens van Benthem en Rob van der Leij.

Koninklijke HFC herpakte zich na drie duels zonder zege door met 3-0 van Spakenburg te winnen. Grote man bij de Haarlemmers was Franklin Lewis; hij maakte alle drie de goals.

Rijnsburgse Boys had weinig moeite met FC Lienden, dat men name in verdedigend opzicht een erg matige indruk maakte. Joel Tillema speelde een hoofdrol voor de Uien met vier treffers. Furghill Zeldenrust en Roderick Gielisse scoorden er één, wat de eindstand op 6-0 bracht.

Op Het Kasteel boekte Jong Sparta een verrassende zege op Katwijk, waar Marciano Mengerink opnieuw op de bank startte. Bradly van Hoeven scoorde in de slotfase het enige doelpunt: 1-0.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie