Volg ons

Tweede Divisie

OVERZICHT | Tweede Divisie: Quick Boys wurmt zich langs 10 Vogels, ASWH kan net niet stunten bij AFC

OVERZICHT | Tweede Divisie: Quick Boys wurmt zich langs 10 Vogels, ASWH kan net niet stunten bij AFC

Met hangen en wurgen heeft Quick Boys op Nieuw Zuid een 2-0 zege op IJsselmeervogels geboekt. ASWH leek lang op weg naar een stunt, maar in de slotfase greep AFC alsnog de zege: 3-2.

Cruciaal moment in het duel was de rode kaart voor Maikel de Harder, die een bloktackle over de bal zette en daarmee op de enkel van zijn tegenstander ging staan. Scheidsrechter Schaper aarzelde niet en stuurde de Spakenburger na 20 minuten spelen van het veld. Daarna kropen de Rooien logischerwijs naar achteren, waardoor Quick Boys, gesteund door zo’n 200 supporters die ondanks het gesloten sportpark vanaf de duinen toekeken, veel kansen kreeg. Waar Fernando Lewis voor rust nog ongelukkig was in zijn afronding, toonde hij na de pauze wel zijn kwaliteiten en nam beide Katwijkse treffers voor zijn rekening.

Excelsior Maassluis leed een onnodige nederlaag tegen Jong FC Volendam. Voor de pauze kreeg de ploeg van Dogan Corneille al wat kansen. Na een klein uur spelen grepen de Volendamse beloften echter de leiding door een miscommunicatie tussen doelman Jean Paul van Leeuwen en Daan Smith. Jim Beers profiteerde. Tien minuten later repareerde wie anders dan Marius van Mil de schade: 1-1. In de slotfase had Jong Volendam het geluk eindelijk eens aan haar zijde. Josh Flint scoorde uit de rebound de 1-2 en in blessuretijd bepaalde Roy Tol de eindstand op 1-3, waar Van Leeuwen niet geheel vrijuit ging.

ASWH leek bijna 80 minuten op weg naar een stunt op sportpark Goed Genoeg. De ploeg van Rogier Veenstra, vooraf de verrassende nummer 2, kwam al vroeg op voorsprong door Sam van de Kreeke. Halverwege de eerste helft maakte Gevero Markiet echter gelijk. Na rust pakten de Ambachters opnieuw de leiding, nu via Jesper van den Bosch. In de slotfase kwam AFC alsnog langszij toen Joel Tillema een strafschop benutte. De Amsterdammers pakten ook nog de winst: Yordi Teijsse was belangrijk met de winnende 3-2.

Voor rust leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor Katwijk op bezoek bij Spakenburg. Via Kilian van Mil was de ploeg van Anthony Correia al vroeg op 0-1 gekomen. Robin Eindhoven maakte na een kwartier echter wel gelijk: 1-1. Linksback Samuel Scheimann bewees echter opnieuw over scorend vermogen te beschikken en tekende even voor rust – zij het wat fortuinlijk – voor de 1-2. Na de pauze ging het echter mis voor Katwijk toen Kay Blokland rood kreeg vanwege hands en Spakenburg een strafschop, die werd benut door Floris van der Linden. Diep in blessuretijd greep Spakenburg ook nog de zege toen Koos Werkman de 3-2 scoorde uit een snoeiharde kopbal.

Op Duinwetering werd het bij NoordwijkHHC Hardenberg het duel van de eigen doelpunten. Emiel Wendt opende na een kwartier nog wel de score in het goede doel, maar daarna waren Serge Fatima (HHC) en Reno van Heiningen ongelukkig door hun eigen doelman te passeren. In blessuretijd nam HHC alsnog een punt mee naar het Oosten toen Rob van der Leij de 2-2 scoorde.

De gifbeker met GVVV-opdruk moet volledig leeg. De ploeg van Jochem Twisker, met Berry Powel op de reservebank, was heel dichtbij haar eerste zege tegen Jong Sparta, maar verloor in blessuretijd alsnog twee kostbare punten. Op Het Kasteel had Delano Vianello de Rotterdamse beloften op 1-0 gebracht. Daarna toonden de Veenendaalers veerkracht. Hicham Haouat en ‘lichtpuntje in de duisternis’ Justin Spies zorgden ervoor dat GVVV met een voorsprong kon gaan rusten. Na rust had GVVV aanvankelijk weinig te duchten, maar naar mate de tijd verstreek ging GVVV meer op de overleefstand. Dat ging alsnog mis in de blessuretijd, toen Mike Frimpong de gelijkmaker scoorde: 2-2.

De uitslagen van speelronde 5:
Quick BoysIJsselmeervogels 2-0
75. Lewis 1-0, 90. Lewis 2-0
Rode kaart: 20. De Harder (IJsselmeervogels)

Excelsior MaassluisJong Volendam 1-3
57. Beers 0-1, 69. Van Mil 1-1, 84. Flint 1-2, 90. Tol 1-3

AFC – ASWH 3-2
8. Van de Kreeke 0-1, 23. Markiet 1-1, 59. Van den Bosch 1-2, 79. Tillema 2-2 (pen), 88. Y. Teijsse 3-2

Noordwijk – HHC Hardenberg 2-2
14. Wendt 1-0, 42. Fatima (eigen doelpunt) 2-0, 63. Van Heiningen (eigen doelpunt) 2-1, 90. Van der Leij 2-2

Spakenburg – Katwijk 3-2
2. Van Mil 0-1, 16. Eindhoven 1-1, 38. Scheimann 1-2, 57. Van der Linden 2-2, 90. Werkman 3-2
Rode kaart: 57. Blokland (Katwijk)

Jong Sparta – GVVV 2-2
11. Vianello 1-0, 19. Haouat 1-1, 23. Spies 1-2, 90. Frimpong 2-2

De Treffers – Rijnsburgse Boys, Kozakken BoysKoninklijke HFC en Scheveningen – TEC werden afgelast vanwege corona-besmettingen of quarantaineverplichtingen.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie