dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieOVERZICHT | Tweede Divisie: Dit waren de hoogtepunten van speeldag nummer elf

OVERZICHT | Tweede Divisie: Dit waren de hoogtepunten van speeldag nummer elf

Katwijk blijft ongenaakbaar in de Tweede Divisie, de ploeg was nu te sterk voor IJsselmeervogels (0-2). Concurrent Jong Sparta Rotterdam blijft een beetje in het spoor van de koploper door een zege op Excelsior Maassluis (0-2). Hekkensluiter G.V.V.V. pakte verrassend een punt bij de Koninklijke HFC (0-0). 

Kozakken Boys kwam na veertien minuten spelen aan de leiding in en tegen Noordwijk. Tarik Fagrach kopte de bal tegen de touwen (0-1), dit op aangeven van Kaj Ramsteijn. Lang kon men echter niet genieten van de voorsprong. Een corner aan de andere zijde van het veld leverde ook Noordwijk een treffer op, die kwam op naam van Dylan Rietveld (1-1). In de 56ste minuut kwam Noordwijk aan de leiding toen Sander Bosman na een hoekschop de bal binnen wist te werken (2-1). Zes minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Kozakken Boys de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen, maar Rochdi Achenteh schoot de aan hem toegekende strafschop niet binnen, maar tegen de lat. Dit bleek een dure misser te zijn gezien de eindstand van 2-1 in het voordeel van Noordwijk.

Na veertig minuten spelen was er gejuich te horen vanaf het sportpark van ASWH. De gastheren kwamen op voorsprong door een doelpunt van Lester Pires (1-0). Even later werd door de dienstdoende scheidsrechter gewezen naar de strafschopstip en dit in het voordeel van HHC Hardenberg. Rick Hemmink nam plaats achter de bal en schoot de penalty binnen (1-1).

Excelsior Maassluis ging in eigen huis onderuit tegen Jong Sparta (0-2). Het talententeam won door doelpunten van Brouwer en Afaker.

De lijstaanvoerder kwam na 47 minuten spelen aan de leiding. Ahmed El Azzouti was goed voor de 0-1 van Katwijk tegen IJsselmeervogels. Vijf minuten later wist Katwijk weer te scoren en wederom was het El Azzouti die zij naam op het wedstrijdformulier wist te zetten als doelpuntenmaker (0-2).

Quick Boys kwam na vijf minuten voetbal aan de leiding tegen Scheveningen. Een vrije trap werd hard binnen geschoten door Nick Runderkamp (1-0). Dertien minuten na de openingstreffer was er een herhaling van zetten, weer nam Runderkamp plaats achter de bal voor het nemen van een vrije trap en wederom verdween de bal in het net (2-0).

De Koninklijke HFC  en GVVV kwamen in Haarlem niet tot scoren waardoor de ploegen genoegen moesten nemen met één punt (0-0).

Rijnsburgse Boys kende een uitstekende start in Tiel waar het na 12 minuten op een 0-1 voorsprong wist te komen tegen TEC door een treffer van Furghill Zeldenrust. TEC wist de achterstand snel om te buigen naar een 2-1 voorsprong. Doelpuntenmakers waren Bo van Essen en Kubilay Koylu. Na 45 minuten spelen stond er toch een gelijke stand op het scorebord omdat Bram de Bruin nog voor de pauze de 2-2 aan liet tekenen. Na 56 minuten spelen moest de thuisploeg verder met een man minder toen Basil Camara met rood het veld moest verlaten. Daarna liep Rijnsburg uit naar een fraaie zege door twee doelpunten van Zeldenrust die eerder ook al verantwoordelijk was voor de openingstreffer en Spruijt (2-5).

AFC haalde hard uit tegen Spakenburg. Op het ongebruikelijke tijdstip van 17.30 uur nam de ploeg van Uli Landvreugd al voor de pauze een 3-0 voorsprong. Splinter de Mooij scoorde tweemaal, Thomas Verhaar maakte tussendoor de 2-0. Na rust tekende ook Verhaar voor zijn tweede. Floris van der Linden redde de eer voor Spakenburg, maar het slotakkoord was wederom voor AFC. Al was Spakenburg-verdediger Koos Werkman de maker van de 5-1.

De Treffers won wederom. Tegen Jong FC Volendam kenden de Groesbeekers een uitstekende start. Coen Maertzdorf en Jordy Thomassen zorgden ervoor dat het al na 7 minuten spelen 2-0 stond. Tayrell Wouter deed wel wat terug voor de Volendamse beloften, maar op slag van rust was de marge weer twee toen Teije ten Den de 3-1 scoorde. Een eigen doelpunt van Ricardo Ippel maakte de wedstrijd weer spannend na rust, maar De Treffers trok de zege over de streep. Vlak voor tijd kreeg Volendam-verdediger Sjors Kramer nog een directe rode kaart vanwege het neerhalen van de doorgebroken Ten Den.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD