Volg ons

Tweede Divisie

OVERZICHT | Tweede Divisie: De Treffers verslaat Barendrecht, IJsselmeervogels nieuwe koploper

OVERZICHT | Tweede Divisie: De Treffers verslaat Barendrecht, IJsselmeervogels nieuwe koploper

IJsselmeervogels is de nieuwe koploper in de Tweede Divisie. De Rooien lossen na de zege bij Excelsior Maassluis Jong Sparta af, dat op het Kasteel verloor van Rijnsburgse Boys. De Uien hebben net als IJsselmeervogels 7 punten na 3 speelronden. HHC boekte eindelijk haar eerste zege door VVSB te verslaan, terwijl De Treffers flink uithaalde tegen Barendrecht.

AFC had de kans om zondag de koppositie over te nemen, maar liet die op bezoek bij Koninklijke HFC liggen. De Haarlemmers kwamen voor de pauze aan de leiding via een rake kopval van Peet van der Slot. Na rust maakte Yordi Teijsse, eveneens koppend, gelijk. In de slotfase maakte AFC-verdediger Tim Linthorst een impulsieve handsbal: rood en een strafschop. Khalid Tadmine faalde niet: 2-1. In blessuretijd bepaalde Lars Weistra de eindstand op 3-1, wat de eerste zege voor HFC betekent dit seizoen.

De Treffers heeft een zeer welkome zege op Barendrecht geboekt. De ploeg van coach Anton Janssen sloeg vlak voor rust toe met eerst een treffer van Pim Balkestein, die raak kopte uit een vrije trap van Boy van de Beek. De openingstreffer werd kort gevolgd door de 2-0 van Aleksander Jankovic (foto). Tien minuten voor tijd maakte Jankovic zijn tweede op fraaie wijze. Vlak voor tijd maakte Jankovic bovendien zijn derde treffer van de avond, ditmaal op aangeven van Sjoerd Ars, wat de eindstand op 4-0 bepaalde.

Eindelijk heeft ook HHC Hardenberg haar eerste zege binnen. Nota bene op bezoek bij angstgegner VVSB wonnen de mannen van Gert Jan Karsten met 1-3. Met een geweldige omhaal opende Rob van der Leij de score: 0-1. Al snel bracht Danny Bakker VVSB echter alweer langszij: 1-1. Een door Shkodran Metaj benutte strafschop betekende de 1-2. In een spannende slotfase stelde Van der Leij uiteindelijk de Hardenbergse zege veilig: 1-3.

IJsselmeervogels is na drie speelronden nog ongeslagen. De Rooien wonnen, zij het bevochten, op bezoek bij Excelsior Maassluis. Maikel de Harder kopte al vroeg de 0-1 binnen. De Tricolores gingen daarop met overtuiging op jacht naar de gelijkmaker, maar vonden steeds doelman Jaimy Schaap op hun weg. Ook na rust zette dat beeld zich voort, met op en neer golvend spel. Vlak voor tijd viel de beslissing toen de ingevallen Felitciano Zschüsschen klaar legde voor Mike van de Laar, die fraai binnenschoot. Eindstand: 0-2.

Katwijk speelde een uitstekende eerste helft bij Spakenburg, maar de ene treffer van Marciano Mengerink daarin was wat mager. Na rust zorgde een mooie vrije trap van Giovanni Gravenbeek voor de Spakenburgse gelijkmaker. Toen Bart Sinteur ook nog eens de doorgebroken Kevin Sterling vloerde, rook Spakenburg de zege. Aanvoerder Barry Beijer velde het vonnis: 2-1.

Kozakken Boys presteert dit seizoen nog weinig stabiel en dat bleek ook tegen Jong Vitesse. In een wedstrijd waarin de Werkendammers de betere ploeg waren, zorgde Mike de Beer halverwege de tweede helft voor de enige treffer: 0-1. Ook na het doelpunt ontbrak het de Kozakken niet aan mogelijkheden, maar wel in finesse bij de afronding. Eindstand: 0-1.

Vorig seizoen gaf Jong Sparta het Rijnsburgse Boys van Pieter Mulders nog een ongenadig pak slaag: 6-0. Onder de vleugels van Wilfred van Leeuwen ging het aanmerkelijk beter. Joel Tillema opende al vroeg de score op het Kasteel voor de Uien. Al vrij snel daarna volgde echter de 1-1 door Dos Santos. Even voor rust was er dan toch weer de voorsprong voor de Rijnsburgers via Jeroen Spruijt. Na de pauze werd niet meer gescoord, waardoor Jong Sparta koploper af is: 1-2.

GVVV snakt naar een zege om vertrouwen te tanken. Die leek er ook te komen tegen Scheveningen, met dank aan een geweldig afstandschot van Taoufik Adnane (zie video) na ruim een half uur spelen. Het gelijkopgaande duel kreeg uiteindelijk geen winnaar, omdat Tim Peters in het slot van het duel een strafschop benutte: 1-1. Wilco den Hartog had even daarvoor hands gemaakt, waarop de scheidsrechter niet anders kon dan naar de stip te wijzen.

FC Lienden kende een aardige start van de competitie, maar op bezoek bij Jong Almere City wilde het niet vlotten met de Betuwse formatie van Hans van de Haar. Jelle Goselink, Sam Krant en Anwar Bensabouh zorgden voor een 3-0 voorsprong voor de Almeerse beloften. Guytho Mijland deed wat terug: 3-1. In blessuretijd zorgde een eigen doelpunt van Jermo Wilsterman voor een 4-1 eindstand.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie