Volg ons

Hoofdklasse

OVERZICHT | ‘Remiseregen’ in Hoofdklasse B: DETO wint verrassend van Sparta Nijkerk, Urk onderuit tegen AZSV

OVERZICHT | ‘Remiseregen’ in Hoofdklasse B: DETO wint verrassend van Sparta Nijkerk, Urk onderuit tegen AZSV

AZSV heeft zich genesteld aan de koppositie van de Hoofdklasse B, samen met DUNO en Berkum. Opvallend was dat vijf van de zeven gespeelde duels vanmiddag in een remise eindigden.

DETO wist op eigen sportpark een verrassende zege te boeken op beoogd titelkandidaat Sparta Nijkerk, dat de meeste kansen kreeg en Adriaan Kruisheer een strafschop zag missen. Coplan Soumaoro wist aan de andere kant vanaf elf meter wel raak te schieten. Urk verloor op eigen veld van AZSV: 0-2.

Staphorst leek lang op weg naar de zege. Mark Veldmate zette de ploeg op voorsprong, maar in blessuretijd zorgde Joran Olijve voor de gelijkmaker voor Buitenpost. SVZW gaf een 2-0 voorsprong weg tegen WHC. In blessuretijd maakte Mark van Petersen (foto) gelijk voor de ploeg uit Wezep, waardoor SVZW haar tweede gelijkspel deze competitie behaalde. Excelsior ’31 leek ook op weg naar de winst door een fraaie treffer van Hakim Ezafzafi, maar moest in blessuretijd op bezoek bij SDC Putten de gelijkmaker van Wilbert Thomassen slikken.

De uitslagen:
Berkum- CSV Apeldoorn 1-1
SDCP – Excelsior ’31 1-1
Staphorst – Buitenpost 1-1
DETO Twenterand – Sparta Nijkerk 1-0
SVZW – WHC 2-2
DUNO – Flevo Boys 1-1
Urk – AZSV 0-2

ACV – Genemuiden werd afgelast vanwege het niet tijdig opleveren van de kunstgrasmat in Assen.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Hoofdklasse