Volg ons

Derde Divisie

KNVB Beker: Sparta Nijkerk verzuimt te stunten tegen Rijnsburg, AFC wint in Spakenburg

KNVB Beker: Sparta Nijkerk verzuimt te stunten tegen Rijnsburg, AFC wint in Spakenburg

Sparta Nijkerk is er niet in geslaagd te stunten tegen Rijnsburgse Boys: 2-3. AFC won nipt in Spakenburg: 0-1. SteDoCo tankte vertrouwen met een 0-3 zege bij FC Lisse en Excelsior Maassluis was een maatje te groot voor Ter Leede: 4-1.

De kraker op de Westmaat werd een prooi voor AFC. Het enige doelpunt viel een kwartier voor tijd. Terwijl Spakenburg tevergeefs appelleerde voor een strafschop, sloeg AFC aan de andere kant toe via Guus van Weerdenburg: 0-1.

Sparta Nijkerk kende een droomstart tegen Rijnsburgse Boys. Gibrano Plet scoorde binnen een minuut de 1-0. De ploeg van Eric Speelziek ging met die stand ook rusten, maar na rust stelde Rijnsburg orde op zaken. Marc Magan maakte na ruim een uur gelijk en vanaf dat moment waren de Nijkerkers het even kwijt. Een minuut later werd het 1-2 via Jeroen Spruijt. Ondanks een rode kaart voor Bert Koomen waren het de Uien die de marge verruimden via Dani van der Moot: 1-3. Daarmee leek het duel beslist, maar juist nu toonde Sparta veerkracht en een minuut later was de spanning helemaal terug door Bryan Burgerhout.

SteDoCo nam op Ter Specke revanche voor haar uitglijders afgelopen weken in de competitie. De ploeg van coach Frans Adelaar kwam tegen FC Lisse via Gianni Tiebosch op voorsprong. Vincent Verheul en Guytano dos Santos bepaalden de eindstand op 0-3.

Excelsior Maassluis boekte een ruimte zege op Ter Leede. Marius van Mil scoorde al na acht minuten en bij rust stond het 2-0 door een goal van Youri de Winter. Even leek de spanning terug te komen toen Younes Kaabouni de achterstand verkleinde tot 2-1. In de slotfase beslisten de Tricolores alsnog het duel door treffers van Redouan Omar Ouali en Nino van den Beemt.

DVS’33 boekte een belangrijke overwinning in Veenendaal, zowel voor de clubkas als voor het vertrouwen. De equipe van Peter Wesselink kwam na een klein kwartier op 0-1 via Benjamin Roemeon. DOVO maakte jacht op de gelijkmaker, dacht die ook te scoren, maar zag deze afgekeurd worden: één keer vanwege een bal die achter was geweest en een andermaal vanwege hands. Zo bleef het 0-1 op Panhuis en bekert DVS door.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie