Volg ons
Eric Speelziek Hercules

Hoofdklasse

OVERZICHT | Hoofdklasse B: Staphorst terug aan kop door remise Sparta Nijkerk

OVERZICHT | Hoofdklasse B: Staphorst terug aan kop door remise Sparta Nijkerk

Staphorst is terug aan kop in de Hoofdklasse B. Het won zelf met 0-2 van Buitenpost en zag Sparta Nijkerk niet verder komen dan 1-1 tegen DETO. Excelsior’31 blijft volgen door een 1-0 zege op SDC Putten.

Staphorst behaalde een regelmatige 0-2 zege op Buitenpost. Binnen 2 minuten stond het al 0-1, Mike Reuvers trok naar binnen en schoot raak. Staphorst creëerde vooral voor rust vele mogelijkheden, maar het duurde nog een tijd voordat de 0-2 viel. Uiteindelijk was het Pim de Jonge die in de 70ste minuut een vrije trap binnenkopte.

Excelsior’31 beleefde een moeilijke middag tegen SDC Putten. De Rijssenaren waren voetballend de betere ploeg, maar SDC had het verdedigend goed staan en was zo nu en dan gevaarlijk op de counter. De tactiek van SDC leek lang een punt te gaan opleveren, totdat Michel Gerritsen Mulkes in de 82ste minuut de 1-0 voor Excelsior’31 maakte.

Sparta Nijkerk kwam niet verder dan een gelijkspel tegen DETO. In Nijkerk werd het 1-1. DETO kwam voor rust zelfs op voorsprong door een doelpunt van Kai Wesselink. Een kwartier na rust zorgde Oskar van Logtestijn voor de gelijkmaker. De Nijkerkers kregen in de slotfase nog enkele grote kansen, maar slaagden er niet in om de winnende te maken.

AZSV blijft de top 3 volgen. De ploeg uit Aalten kende weinig problemen met Urk. Na 25 minuten stond het al 2-0 door doelpunten van Rik van der Eerden en Niek te Veluwe. Urk dwong weinig af, maar kreeg in de 85ste minuut toch de mogelijkheid om een aansluitingstreffer te maken middels een penalty. Hessel Snoek ging achter de bal staan en faalde niet: 2-1. Drie minuten later gooide Niek te Veluwe met zijn tweede van de middag de wedstrijd echter in het slot door te zorgen voor de de 3-1.

Flevo Boys nam afstand van de gevarenzone. In een duel waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, won de ploeg uit Emmeloord met 0-1 van DUNO. Mahdi Doufikar zorgde in minuut 76 voor het enige doelpunt.

Genemuiden kan zich nog steeds niet veilig wanen. De ploeg van interim-trainer Jan de Jonge speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd tegen ACV, maar slaagde er niet in het net van de tegenstander te vinden. ACV lukte dit wel. Marco van der Heide scoorde in de 24ste minuut uit een hoekschop van Ezra Schrijver de enige goal: 0-1. In de slotfase was er nog wel een opstootje in het stafschopgebied van de Assenaren, waarbij Kay Velda van Genemuiden en ACV-er Erik Eleveld beiden hun tweede gele kaart kregen.

CSV Apeldoorn verloor met 1-3 van vv Berkum. Na een kwartier stond het al 0-2 door doelpunten van Jasper Bremmer uit een vrije trap en Tom Kooke na een fout in de Apeldoornse verdediging. De Apeldoorners bleven echter voetballen en creëerden een flink aantal kansen. Ook Berkum liet zich niet onbetuigd en schoot zelfs nog een keer op de paal. Het duurde echter tot de 68ste minuut voor er weer een doelpunt viel, Steven van Es maakte de 1-2. Vlak daarna besliste Berkum de wedstrijd. Bjorn Bakker scoorde de 1-3. Door deze uitslag blijft CSV staan op een PD plaats.

Hekkensluiter SVZW pakte in Wezep de laatste strohalm. De ploeg moest het uitduel met WHC winnen om rechtstreekse degradatie te ontlopen en deed dat ook: 2-3. Na een beginfase waarin niet al te veel gebeurde zorgden Joshua ter Avest en Frank Smit in de 33e en 38e minuut voor een verdiende 0-2 voorsprong. WHC kon vlak voor rust nog wel iets terug doen via Oude Booijink, maar zag in de 58ste minuut Frank Smit zijn tweede doelpunt van de middag aantekenen. De Wezepers speelden toen al met 10 man na een rode kaart voor doelman Jasper Kuiper. Dijkhof zorgde een kwartier voor tijd nog wel voor de 2-3, maar WHC slaagde er niet in nog iets aan het duel over te houden. SVZW houdt door de overwinning op DETO in het inhaalduel van afgelopen woensdag, en de 2-3 zege op WHC nog een minimale kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen. WHC, dat deze week ook een inhaalduel speelde en won van Buitenpost, bewees zichzelf door dit resultaat juist een zeer slechte dienst.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Hoofdklasse