Volg ons

Hoofdklasse

OVERZICHT | Hoofdklasse A: Volendam nieuwe koploper na misstap van Ter Leede in Spijkenisse

OVERZICHT | Hoofdklasse A: Volendam nieuwe koploper na misstap van Ter Leede in Spijkenisse

Volendam heeft de koppositie weten te heroveren in de hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal. De ploeg won de uitwedstrijd van XerxesDZB (0-2) en zag concurrent Ter Leede dure punten verspelen. Laatstgenoemde ploeg kwam niet verder dan een gelijkspel in en tegen Spijkenisse (2-2).

Spijkenisse begon sterk aan de wedstrijd tegen het hoger geklasseerde Ter Leede. Na elf minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong door een treffer van Kees Pier Tol (1-0). Twee minuten later stond het echter al weer gelijk, dit door een treffer van Limon (1-1). Ter Leede kon niet al te lang genieten van de treffer want in de negentiende minuut was Marvin van der Pluijm trefzeker voor Spijkenisse (2-1). Een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd bepaalde Van Otterlo de eindstand op 2-2.

Volendam kwam na zestien minuten spelen aan de leiding door een benutte vrije trap van Joey Tol (0-1). Deze standaardsituatie ontstond naar aanleiding van een overtreding van Mike Navajes Sanchez op Harry Zwarthoed die daarvoor ook de rode kaart kreeg. Vier minuten voor tijd besliste Niels Springer de wedstrijd met zijn doelpunt (0-2). XerxesDZB speelde de gehele tweede helft met negen man omdat ook Jim Havenaar rood kreeg.

Uitslagen:
Achilles Veen – Jong FC Den Bosch 2-2
Capelle – Nootdorp 4-2
Jodan Boys – SC Feyenoord 1-1
Spijkenisse – Ter Leede 2-2
Swift – FC ‘s-Gravenzande 1-1
Zwaluwen – Smitshoek 4-0
XerxesDZB – Volendam 0-2
FC Rijnvogels – DFS — afgelast —

Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Hoofdklasse