Volg ons

Hoofdklasse

OVERZICHT | Hoofdklasse A: Virtueel koploper Hoogeveen wint van Hoogland, zeges voor top drie

OVERZICHT | Hoofdklasse A: Virtueel koploper Hoogeveen wint van Hoogland, zeges voor top drie

Hoogeveen wist zondag de uitwedstrijd van Hoogland winnend af te sluiten (1-2) waardoor het nog altijd virtueel lijstaanvoerder is in de hoofdklasse A. SDO, RKZVC en RKVV DEM wisten ook drie punten aan het totaal toe te voegen. 

Saber Hendriks was de gevierde man bij Hoogeveen. Hij zorgde er met twee doelpunten voor dat zijn ploeg voor de pauze op een voorsprong van twee doelpunten stond tegen Hoogland. Laatstgenoemde ploeg deed via Stijn Termeer pas in de blessuretijd iets terug (1-2). RKZVC won met minimaal verschil van Achilles 1894 door een treffer van Sjors Storkhorst (1-0).  SDO won met dezelfde cijfers van  Silvolde. De allesbeslissende treffer kwam op naam van Jesse van Huisstede (1-0).  RKVV DEM won met ruime cijfers van AWC (0-4). Opvallend was dat de vier doelpunten allemaal op naam kwamen van Anthony van Dongen.

SDO is koploper in de hoofdklasse A met 41 punten uit 21 wedstrijden. Alleen op doelsaldo blijft het voorlopig net voor de nummer twee staan RKZVC. Nummer drie RKVV DEM pakte veertig punten. Hoogeveen is vierde, maar speelde tot dusver slechts negentien wedstrijden waarin het 39 punten wist te pakken.

Uitslagen:
De Bataven – RKHVV 2-2
Alcides – Purmersteijn 2-0
Hoogland – Hoogeveen 1-2
RKZVC – Achilles 1894 1-0
SDO – Silvolde 1-0
Fortuna Wormerveer – Be Quick 1887 3-2
AWC – RKVV DEM 0-4
Hollandia – MSC -afgelast-

Advertentie
Advertentie

Meer over Hoofdklasse