Volg ons

Hoofdklasse

OVERZICHT | Hoofdklasse A: SDO nieuwe koploper na zege in extremis tegen Hoogeveen

OVERZICHT | Hoofdklasse A: SDO nieuwe koploper na zege in extremis tegen Hoogeveen

SDO is de nieuwe lijstaanvoerder in de hoofdklasse A van het zondagvoetbal. De ploeg wist in Bussum de topper tegen Hoogeveen winnend af te sluiten (4-3). De winnende treffer kwam in de slotminuut op naam van Joost Heerschop.

De thuisploeg kwam uitstekend uit de startblokken en na tien minuten spelen stond er a een tussenstand van 2-0 op het scorebord, dit door doelpunten van Glenn Hemmers en Jesse van Huisstede. Hoogeveen kwam evenlater weer terug in de wedstrijd door Daniël Manning (2-1). Na 45 minuten spelen zochten de ploegen de kleedkamers op met de stand van 3-2, Van Huisstede (SDO) en Levon van Dijk wisten het net van de tegenstander te vinden. Hoogeveen moest vroeg in de tweede helft verder met één man minder nadat Thomas Reinders voor de tweede keer de gele kaart te zien kreeg en dus met rood moest vertrekken. Ondanks dat kwam Hoogeveen toch naast SDO, maar daar had het wel de hulp van de tegenstander voor nodig, een eigen doelpunt betekende de 3-3. In de slotfase was het Heerschop die er voor zorgde dat SDO zich nu koploper mag noemen (4-3).

Uitslagen:
Achilles 1894 – MSC 0-2
RKHVV – Be Quick 1887 0-4
Alcides – Hollandia 4-3
RKVV DEM – De Bataven 3-3
Purmersteijn – RKZVC 1-2
SDO – Hoogeveen 4-3
AWC – Hoogland -afgelast-
Silvolde – Fortuna Wormerveer – afgelast-

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Hoofdklasse